Prijava

Vaša prijava

Goričkoj razvojnoj agenciji za dva projekta stiže više od 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava


vegora
VeGoRa je u zadnjih par mjeseci zaprimila dva odobrenja za programe na koje se prijavila i koji su vezani za razvoj našeg Grada, a putem njih će zaprimiti preko 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava u nadolazećem periodu.

Program „Poduzetnički info“ vezan je za program HAMAG BICRO namijenjen Poduzetničkim potpornim institucijama, a drugi je program Europske Unije u sklopu OBZOR-a 2020 – CITIES 2030 u čijem je fokusu uspostava održivog sustava hranom.

Cilj projekta “Poduzetnički info” je unaprjeđenje poslovnih pomoćnih usluga i infrastrukture za osnivanje, razvoj i širenje poslovanja te povećano promicanje poduzetništva u društvu. Omogućiti će poduzetnicima lakši pristup informacijama o mogućnostima razvoja i dostupnost usluga kako bi se učvrstio njihov položaj na tržištu i unaprijedio gospodarsku uspješnost.

-Kroz 18 mjeseci provedbe projekta isplaniralo se 21 radionica raznih tematika, ciljanih prema različitim interesima poduzetnika, te 11 događanja s fokusom na povezivanjem segmenata poduzetnika s pripadajućim institucijama i drugim relevantnim subjektima. Veliki fokus je i na umrežavanju i poticanju suradnje spomenutih subjekata s našim velikogoričkim poduzetnicima. Dio sredstava je namijenjen nadogradnji web mjesta raznim alatima u svrhu poboljšanja komunikacije i educiranosti poduzetnika o raznim i svakako nužnim temama za poslovanje u trenutnom okruženju.- kazali su iz VEGORA-e.

Kako naglašavaju, i do sada se VeGoRa fokusirala na poticanju novih trendova i omogućavanju edukacija bez naknada za naše poduzetnike, a ovo im daje dodatne mogućnosti za nastavak postizanja tih ciljeva. Iznos bespovratnih sredstava koje će VeGoRa zaprimiti kroz trajanje projekta je 594.253,27 kuna.

Vezano za program CITIES 2030– FOOD 2030 fokus je na uspostavi snažnog i održivog sustava opskrbe hranom putem kojeg će Agencija zaprimiti kroz 48 mjeseci 192.500,00 Eura za realizaciju.

-Projekt ima za cilj stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povećanje efikasnosti sustava proizvodnje, kratkih lanaca opskrbe – distributivnih lanca dostave i recikliranja hrane, sa gradovima kao nositeljima aktivnosti- pojasnili su iz VEGORA-e.

Sredstva će biti utrošena za povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva gdje je prioritet razvoj poticajnog poduzetničkog okruženja i stvaranje učinkovitog sustava potpore e poljoprivredi, šumarstvu i ruralnom razvoju.

Korist za Veliku Goricu je podizanje svijesti stanovništva o važnosti lokalne proizvodnje i upotrebe hrane, zdravoj prehrani, i ekološki prihvatljivim lancima opskrbe.

O razvoju spomenutih programa možete ih pratiti na njihovim stranicama vegora.hr kao i na stranicama Facebooka i Linkedina gdje će se objavljivati pozivi na radionice i događanja te dodatne informacije o programima kako se odvijaju.