Prijava

Vaša prijava

Aglomeracija: Kobilić pri kraju, Lukavec blizu 80 posto dovršenih radova


aglomeracija
Dugoočekivana kanalizacija stigla je do Lukavca gdje su u punom jeku radovi u sklopu projekta Aglomeracija Velika Gorica čime će 350 domova u ovom selu dobiti besplatne priključke na kanalizaciju. Dio radova koji se odnosi na Lukavec vrijedan je 18,5 milijuna kuna.

-Ekipe rade u punom kapacitetu, radi se o 6,7 km kanalizacijske mreže u ovom naselju, a do sada je nekih 77 posto radova dovršeno što se tiče Lukavca. Molim ovim putem sve mještane da se pridržavaju prometne regulacije, radovi su dosta uznapredovali i kroz koji mjesec očekujemo završetak radova ovdje-rekao je danas prilikom obilaska radova direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac.

Dodaje kako su formirana četiri tima na aktualnim gradilištima Aglomeracije koji obilaze naselja gdje se odvijaju radovi i dogovaraju s vlasnicima gdje će im biti smješteno sabirno okno, a uvedena je i posebna telefonska linija na kojoj se mogu dobiti informacije o cijelom projektu.

Kako je sadašnja Aglomeracija pisana prije desetak godina neke kuće u nekim slijepim ulicama nisu obuhvaćene ovim projektom jer nisu imale adekvatne građevinske dozvole, a stekle su ih naknadno nakon legalizacije, no nećemo nikoga ostaviti bez kanalizacije, krenut ćemo s određenim novim projektom i do kraja 2023. priključiti ih na kanalizaciju koja se danas gradi-poručio je Jelisavac.

Ulice koje su devastirane radovima i zahtijevaju posebno strpljenje sudionika u prometu, po završetku radova na kanalizacije dobit će novi asfalt. One ulice kroz koje magistralni cjevovod ide po sredini asfaltirat će se u potpunosti, a Grad Velika Gorica iznašao je sredstva da se financira dio radova koje ne pokrivaju iz EU fondova.

- Jako sam zadovoljan mislim da svi moramo biti jer kanalizacija je konačno zaživjela, i prema ovom zapadnom djelu gdje prolazimo kroz jedno od najstarijih naselja uvjerili smo se da radovi idu predviđenom dinamikom i da će u predviđenom roku, prije jesenskih kiša zatvoriti sva gradilišta i da ćemo do zime imati položenu svu infrastrukturu. Također u Kobiliću se brzo očekuje izlazak iz naselja jer su radovi na nekih 92 posto dovršenosti i zadovoljavajuće je da izgradnja mreže ide prema planu. Znamo da nije lako čekati da se polože cijevi, pa da se mogu prometnice sanirati, stoga pozivamo mještane na još nekoliko mjeseci strpljenja-kazao je gradonačelnik Dražen Barišić zadovoljan dinamikom radova.

Vijestima o Aglomeraciji dodajmo kako se na jesen očekuje odluka o izvođaču radova za novi pročistač. Otvaranje ponuda bilo je prije desetak dana, a pristigle su dvije ponude, njihova vrijednost kreće se oko 150 milijuna kuna.