Prijava

Vaša prijava

Na sjednici Gradskog vijeća o aktualnostima bez dijela oporbe


vijece
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnicima je dana informacija o javnom prijevozu i stanju u trgovačkom društvu VG Vodoopskrba, a usvojeno je i polugodišnje izvješće o izvršenju proračunu. Iako su oporbeni vijećnici tražili upravo navedene točke, dio vijećnika oporbe (SDP) napustio je sjednicu već na njezinu početku, dok je dio oporbenih vijećnika predvođenih MOST-om odlučio sudjelovati na sjednici.

- Svi ste upoznati s činjenicom da je gradonačelnik trenutno odsutan i u tom razdoblju sam dobio ovlaštenje da ga mijenjam, a sudske postupke koji su u tijeku ne možemo komentirati. Osobna mi je želja i ambicija i mene i kolege zamjenika Krešimira Ačkar da svi mi koji činimo Grad radimo zajedno na jačanju Velike Gorice i daljnji razvoj našega grada – istaknuo je zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ervin Kolarec.

Vijećnici su primili informaciju o potpisivanju ugovora između Grada i ZET-a kojim se nastavlja javni prijevoz kao i do sada, a ujedno su u tijeku pregovori za realizaciju ugovora u sljedećoj godini. Javnosti se predstavio i novi predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe Krunoslav Višić koji je naglasio kako projekt aglomeracije ide dalje bez zapreke.

Osim navedenog, na Gradskom vijeću je prihvaćen Akcijski plan energetski održivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama Grada Velike Gorice te Akcijski plan energetske učinkovitosti za razdoblje od 2020. do 2022. Prihvaćen je i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja te Odluka o određivanju mjesta na javno – prometnim površinama na kojima se može obavljati trgovina na štandovima, klupama i ostalim pokretnim napravama, a dano je i ovlaštenje zamjeniku gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika za potpisivanju ugovora o kupoprodaji nekretnine kojom će gradski proračun uprihodovati 3,7 milijuna kuna, a građani novi trgovačko poslovni centar koji će se graditi na tom zemljištu.