Prijava

Vaša prijava

Grad je ponosan na Doru Krsnik: Brončana rukometašica svečano primljena u Gradskoj upravi


dora
Za brončanu Doru Krsnik, rukometnu reprezentativku koja se s medaljom oko vrata nedavno vratila sa Svjetskog rukometnog prvenstva, u prostorijama Gradske uprave danas je organiziran svečani prijem. V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar čestitao je Velikogoričanki Dori na ostvarenom uspjehu uručivši joj prigodne poklone.

Uz čestitke na osvojenoj medalji i povijesnom uspjehu za ženski rukomet i ženski sport uopće, Ačkar je istaknuo Dorinu ulogu ambasadorice Velike Gorice te joj na tome posebno zahvalilo.

-Dora je svijetli primjer općenito životnoga puta i dokaz da ne postoji ništa nemoguće u životu. Nacionalna komponenta koja je učinila cijelu Hrvatsku ponosnom nakon osvajanja te bronce koja je zapravo za sve nas zlatna, znamo uistinu koliko su one morale uložiti truda, entuzijazma, volje, a u konačnici i kvalitete da bi promovirali Hrvatsku u tom sportu koji kod nas do sada nije dobivao značajniju pažnju. U Velikoj Gorici se našla naša predstavnica Dora Krsnik na koju smo iznimno ponosni. Ona je u ovom trenutku ambasadorica Velike Gorice koja je napravila jedan povijesni trenutak i vratila se s Europskog prvenstva s brončanom medaljom izborenom na način na koji pokazuje puteve kako sportske tako i životne.

Svojim uspjehom rukometašice su nas zadužile da još više ulažemo u hrvatski sport, kazao je Ačkar.

-Uspjeh naših rukometašica nas obvezuje i samo potvrđuje ono što su prijašnje naše generacije govorile da smo dužni ulagati još više u ženski rukomet i sve one sportove koji možda nisu toliko primijećeni u ovome trenutku i nisu u prvome planu zbog raznih razloga Ali budućnost je ono što mi moramo osigurati njima kao sportašima koji uistinu to i ovim primjerom zaslužuju, a Dora Krsnik je najbolji primjer tog ulaganja.

Dora Krsnik zahvalila je na čestitkama te istaknula kao svoju Veliku Goricu gdje god pošla nosi u srcu. Žao joj je kaže što naš grad nema klub u prvoj ženskoj rukometnoj ligi te se nada da će se to ubrzo promijeniti.

Još uvijek se, kaže, nisu u potpunosti slegli dojmovi sa Svjetskog prvenstva i svega što je sa svojom ekipom postigla, no nada se da njihovi uspjesi neće biti zaboravljeni.

-Mislim da stvarno još uvijek nisam svjesna da spavam s medaljom i da smo se pokazale u dobrom svjetlu i u biti pokorile Europu, napravile povijesni uspjeh za ženski rukomet u Hrvatskoj. Mogu reći da smo stvarno ponosne i sretne. Ja se stvarno nadam da nećemo biti zaboravljene iako ne mogu reći da vjerujem u to, ali ipak imam neki tračak nade u sebi da će se ovo ipak nastaviti i da će ljudi prepoznati da se od sporta u Hrvatskoj mogu stvarno lijepe stvari napraviti- kazala je Dora istaknuvši da se nada da će se u sport u Hrvatskoj nadalje puno više ulagati.

-Hrvatska je poznata po sportu i turizmu i nadam se da će se početi više ulagati u sportove pogotovo u ženske. Vjerujem da svaki sportaš zaslužuje biti ispraćen na bilo koje natjecanje i medijski da im svima damo do znanja da ih pratimo i da ih volimo-kazala je Dora.

Opisala je ukratko i kako je bilo na ovom, po mnogočemu drugačijem prvenstvu, zbog svih epidemioloških mjera.

-Bilo je jako teško, testirali smo se svaka dva-tri dana na pripremama u Poreču. Imali smo problema s koronom pa su neke igračice otpale zato što su bile pozitivne i onda kada smo došli u Dansku pribojavale smo se toga da nam ne bi neki test pokazao da smo pozitivne. Bilo je pravilo da ako ste pozitivne tamo da morate ići same u izolaciju u drugi hotel. Tamo su mjere bile jako stroge, nismo smjele nigdje izaći van. Morale smo čekati zaštitare da dođu po nas pa nas uvedu u bus. Dvaput smo izašle u šetnu, jedanput u neki park, a drugi put su nas odveli na stadion da na pola sata šetamo u krug i to je sve što smo vidjeli od Danske i udahnuli svježeg zraka-opisala je Dora.

Ne razmišlja previše o novim planovima, već joj je želja odmoriti se jer ju uskoro čekaju klupske obaveze.