Prijava

Vaša prijava

Otvoren sabirni centar za donacije građevinskog materijala


materijal
Iz Slovenije je jutros u Veliku Goricu stiglo 25,5 tona građevinskog materijala koji će se koristiti u obnovi kuća i drugih objekata koji su stradali u potresu.

Prva je to pošiljka, odnosno donacija građevinskog materijala, koja je pristigla na lokaciju preko puta Sajmišta gdje je otvoren sabirni centar u koji će građani te svi oni izvan grada koji su voljni pomoći moći donijeti materijal za obnovu.

-Vatrogasci iz Trebnja i vatrogasci Velike Gorice su odavno pobratimljeni. Još na Novu godinu došli smo pomoći s autoljestvama pomoću kojih smo uklanjali urušene dimnjake. Tada smo vidjeli sve posljedice potresa koji vas je pogodio i među nama se tada probudila potreba da vam svima pomognemo. Zato smo odlučili poslati donaciju u obliku cigle koju smo prikupili uz pomoć jedne naše građevinske tvrtke da pomognemo Velikoj Gorici- rekao nam je Urban Hren iz PGD Trebnje.

Prijatelje iz Slovenije jutros su dočekali v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar i predsjednik Vatrogasne zajednice Velike Gorice, Dalibor Mrakovčić.

-Osjetili smo potrebu i na inicijativu građana otvoriti ovaj sabirni centar koji je ograđen. Ovdje ćemo sabirati sve ono što spada pod građevinski materijal za obnovu kuća na velikogoričkom području, a nakon toga i na ostala područja pogođena ovim razornim potresom. Danas smo se simbolički našli ovdje da pozovemo građane ukoliko imaju viška i ako imaju potrebu pomoći svojim sugrađanima u obliku građevinskog materijala da to mogu napraviti ovdje preko puta našega Sajmišta- rekao je Ačkar.

Kako je naglasio, povjerenstvo za procjenu šteta detaljno će voditi računa o svakom zaprimanju građevinskog materijala te ga popisivati, a ujedno će i odlučivati o davanju materijala onome kojemu je to potrebno izlazeći na teren i vršeći procjenu kako bi održali maksimalnu transparentnost.

-Poštovani sugrađani, ukoliko imate resursa u građevinskom materijalu i volje pomoći sugrađanima pozvani ste da materijal dovezete ovamo. Kroz nekoliko dana kada završe zaprimanja svih šteta i kada budu naše štete obrađene mi ćemo znati koji su točno građevinski materijali potrebni za obnovu kuća. Moram se zahvaliti našim prijateljima iz Trebnja. Oni su već u dva navrata bili kod nas i pomogli su nam s velikim dizalicama skidati dimnjake pa smo ih zahvaljujući njima puno brže uklonili. Oni su se javili nakon nekoliko dana i pitali imamo li potrebu za tonama cigle. Dovezli su ih i mi im se na tome zahvaljujemo- kazao je Ačkar dodavši da su u najavi još neki građevinski materijali koji bi trebali pristići izvana.