Prijava

Vaša prijava

Bogat Proljetni sajam


sajam1
Veliki broj izlagača, te bogata i raznovsna ponuda glavna su odlika tradicionalnog Proljetnog sajma koji se ovog vikenda održava na prostoru oko Pučkog ovorenog učilišta u Velikoj Gorici. Zajedno sa sajmom održava se i Turopoljski festival folklora.

Sajam je otvorio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, a uz njega otvorenju su nazočili i zamjenici gradonačelnika Stjepan Kos i Ervin Kolarec, predsjednik gradskog vijeća Tomo Vidović, dožupan Rudolf Vujević, saborski zastupnici Vesna Fabijančić Križanić i Goran Beus Richemberg te brojni drugi uzvanici.

- Ovaj proljetni sajam doista pokazuje proljeće u našem gradu, ali i sliku grada koji živi i pruža šansu svojim gospodarstvenicima, i poduzetnicima i obrtnicima. Nudi šansu i za posao i građanima da uživaju – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

U sklopu sajma održan je Okrugli stol ‘Poduzetnici pred izazovom korištenja europskih fondova’. Važna tema je i energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije. Učenici velikogoričke Srednje strukovne škole predstavili su svoj solarni automobil s kojim su prije neki dan imali pravu turneju. Odvozili su čak 100 kilometra, a zahvaljujući suncu nisu potrošili niti kunu. Riječ je turopoljskom solarnom električnom vozilu Tur-solar, koji nakon boravka tijekom dana na suncu može voziti cijelu noć.

Na Turopoljskom festivalu folklora, uz domaće folkloraše, nasupaju i gosti iz Skrada, Tuhelja, Vrbovca, Budaševa, Topuskog, Velike Ludine u Moslavini, Delova i Glogovca iz Križevačko-koprivničke županije te folklorna društva iz Pregrada i Vinice u Sloveniji.