Prijava

Vaša prijava

Tratinska u Lukavcu dobiva nogostup, u pripremi za asfaltiranje su Dolenska i Nova cesta


lomnica
Lukavec je zadnjih dana pretvoren u pravo malo gradilište. U naselju su početkom tjedna krenuli radovi na nogostupu duž najprometnije i najopasnije ceste u Lukavcu, a istodobno se radi i na pripremama za asfaltiranje glavnih prometnica u ovom naselju. Nakon što je u sklopu Aglomeracije VG postavljena kanalizacija, Grad Velika Gorica dodatno je krenuo u izgradnju nogostupa u dužini od 1200 metara najprometnije prometnice kroz Lukavec, a u sklopu Aglomeracije uskoro slijedi i asfaltiranje Tratinske, DOlenske i Nove ceste u Lukavcu.

Prilikom današnjeg obilaska radova, v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar poručio je kako nastavljaju radove na širem području Velike Gorice, kako u urbanom dijelu, tako i u ruralnome. Lijepo vrijeme, kazao je Ačkar, iskoristili su da sve ono što su zacrtali te sve one potrebe koje su građani iskazali, u konačnici i realiziraju.

-Kada govorimo o Lukavcu radi se nogostup duž 1200 metara najprometnije, najduže i opasne prometnice, a koji će pomoći zaštiti pješaka, a prvenstveno onih najmanjih. Nogostup će ići skroz do osnovne škole, a produžit će se prema Društvenom domu i centru naselja- rekao je Ačkar o radovima na nogostupu u Tratinskoj ulici.

U sklopu projetka Aglomeracije stiže i novi asfalt

Uz to, istaknuo je kako su u jeku i pripreme pred asfaltiranje Nove ceste, Dolenske ulice kao i Tratinske ulice koja će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana nakon završetka radova na projektu aglomeracije koji se u ovom naselju privodi kraju.

Vrijednost radova nogostupa je nešto manje od milijun kuna.

-Ovo je zapravo primjer kako će i ostala naša naselja izgledati gdje je u procesu aglomeracija. Zato se zahvaljujem našim sugrađanima i Lukavčanima na strpljenju jer to je proces koji traje. Radimo to zbog naših sugrađana i ono što ću dati kao obećanje jest da će svi doći na red. Prioritet će mi biti sigurnost u prometu i nogostupi u svakom naselju, kao što i vidimo ovdje danas kada se provozamo kroz Lukavec- kazao je v.d. gradonačelnika.

Dodao je da će po završetku svih radova Lukavec uistinu dobiti jedno novo naličje, ne samo kanalizaciju nego jednu infrastrukturu dostojnu čovjeka u 21. stoljeću.

-Oni su to i zaslužili s obzirom koliko dugo su to čekali. Tako da im zahvaljujem na strpljenju i molim sve ostale sugrađane kojima još nismo započeli radove za strpljenje jer ćemo doći i do njihovih naselja- poručio je Ačkar.

Radovi na nogostupu u Lukavcu predviđeni su na 10-ak dana. Danas se ušlo u treći dan tako je preostalo još tjedan dana posla do završetka, dok bi se radovi u Tratinskoj, Dolenskoj i Novoj trebali privesti kraju kroz mjesec dana.

U mjesnom odboru zadovoljni

Predsjednik Mjesnog odbora, Andrija Rotim istaknuo je ovom prilikom kako su na području Lukavca uz problem kanalizacije, gorući problem prometnice pa je izgradnja ovog nogostupa od velike važnosti za sigurnost mještana posebice djece. Iz Lukavca se zahvaljuju Gradu Velikoj Gorici što je uvažio njihove prijedloge i molbe te se vesele daljnjim najavljenim radovima na asfaltiranju cesta kroz naselje.

-Nakon dugo vremena i puno iščekivanja pri kraju su radovi na toj aglomeraciji, na izvođenju radova kanalizacije, priključci su svi izvedeni i to je bio gorući problem Lukavca i Lukavčana, samo čekamo to spajanje na pročistač i puštanje u funkciju. Drugi gorući problem Lukavca oduvijek su bile prometnice, preduvjet za obnovu prometnica je bila ta aglomeracija, postavljanje kanalizacije i tih cijevi. Nakon što smo to završili, napokon smo krenuli s tim stvarima – nova cesta u Lukavcu je već pripremljena za asfalt. Danas se počela pripremati Dolenska ulica za asfaltiranje. U suradnji s Gradom kojem se zahvaljujem-kazao je Rotim te posebno istaknuo važnost najavljenog asfaltiranja glavne Tratinske ulice kroz koju dnevno prođe i do četiri tisuće vozila.

-Glavna Tratinska ulica, jedna je od najprometnijih u Velikoj Gorici. Po nekim procjenama i do 4 tisuće automobila dnevno tuda prolazi i bitna je za tu obnovu. Veselimo se svim novim nogostupima, novi ulicama i kanalizaciji. Zahvaljujem Gradu i svima koji su pomogli, cijelom Mjesnom odboru i nadamo se da će sve što prije biti gotovo-kazao je Rotim.

Nedavno obnovljen i društveni dom

U Lukavcu je unazad par mjeseci obnovljen i društveni dom kojeg koriste mjesne udruge.

-Poskidali smo lamperiju, pokrečili, uredili i promijenili vrata. Naručili smo i novu kuhinju za društveni dom i to je otprilike u zadnjih nekoliko mjeseci što smo napravili. Lukavcu djeluje ukupno 11 udruga. Društveni dom koriste sve udruge, neke više neke manje, a ponajviše kulturno- umjetničko društvo Stari grad. Koriste ga naravno i mjesni odbor, umirovljenici i ostali-zaključio je Rotim.