Prijava

Vaša prijava

Odluka o načinu raspodjele sredstava Proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu namijenjenih financiranju programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini


Temeljem članka 18. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 01/15. i 06/15.), sukladno odredbama Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (Narodne novine broj 26/2015) te Pravilnika o financiranju udruga i drugih neprofitnih organizacija iz Proračuna Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 1/2016), zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Krešimir Ačkar dana 26. siječnja 2021. godine, donosi Odluku o načinu raspodjele sredstava Proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu namijenjenih financiranju programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini

I.
Ovom Odlukom utvrđuje se način raspodjele sredstava namijenjenih financiranju programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode koji će se provoditi na području Grada Velike Gorice tijekom 2021. godine iz raspoloživih sredstava Proračuna Grada Velike Gorice, u ukupnom iznosu od 100.000,00 HRK, a koja su u Proračunu Grada Velike Gorice za 2021. godinu raspoređena u Razdjelu 06 – Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša, program „Zaštita okoliša“, stavka rashoda 381, aktivnost „Edukacija i podizanje ekološke svijesti“.

II.
Sredstva navedena u članku 1. ove Odluke raspodijelit će se na temelju rezultata javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga u području zaštite okoliša i prirode u 2021. godini (u daljnjem tekstu: javni natječaj) čiji je nositelj Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša, u skladu s dokumentacijom za provedbu javnog natječaja koja je sastavni dio ove Odluke.

III.
(1) Dokumentacija za provedbu javnog natječaja iz članka 2. ove Odluke obuhvaća:
1. Tekst javnog natječaja;
2. Upute za prijavitelje;
3. Obrazac za prijavu programa i projekta;
4. Obrazac za procjenu kvalitete/vrijednosti programa i projekata;
5. Obrazac za provedbu i izvještavanje o programima/projektima.

(2) Obrasci za prijavu iz točke 3. stavka 1. ovoga članka;
1. Obrazac s opisom i proračunom programa/projekta;
2. Obrazac Izjave o nepostojanju dvostrukog financiranja;
3. Obrazac Izjave o nekažnjavanju;
4. Obrazac Izjave o partnerstvu;
5. Obrazac Ugovora o financiranju programa/projekata;
6. Popis priloga koje je potrebno priložiti uz prijavu.

IV.
Poziv i dokumentacija za provedbu javnog natječaja iz članka 3. ove Odluke objavljuje se u cijelosti na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice: www.gorica.hr i na mrežnim stranicama Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

V.
(1) Grad je nadležan za provedbu procedure javnog natječaja.
(2) Otvaranje i administrativnu provjeru zaprimljenih prijava provest će Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša.
(3) Za provedbu ocjenjivanja prijava pristiglih na javni natječaj osnovat će Povjerenstvo za ocjenu zaprimljenih projektnih prijava koje su uspješno ispunile administrativnu provjeru.
(4) Članovi Povjerenstva za ocjenu zaprimljenih projektnih prijava radit će sukladno proceduri navedenoj u uputama za prijavitelje i poslovniku za rad spomenutih tijela.
(5) Članove Povjerenstva za ocjenu zaprimljenih projektnih prijava imenuje Gradonačelnik Grada Velike Gorice.

VI.
(1) Na temelju provedenog postupka ocjenjivanja projektnih prijava, Gradonačelnik Grada Velike Gorice donosi Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje programa i projekata udruga u području zaštite prirode i okoliša.
(2) Na temelju Odluke iz stavka 1. ovoga članka, Gradonačelnik Grada Velike Gorice će s nositeljima programa i projekata sklapati pojedinačne ugovore.

VII.
Za provedbu ove Odluke zadužuje se Upravni odjel za urbanizam i zaštitu okoliša grada Velike Gorice

VIII.
Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljen u Službenom Glasniku Grada Velike Gorice.