Prijava

Vaša prijava

Jednaki u igri: Sprave za djecu s invaliditetom postavljene na Tuđmancu, a dobit će ih svaki park u Gorici


park
Postavljanjem igrala za djecu s invaliditetom u parku Dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici je započeo najavljivani projekt „Jednaki u igri”. S ciljem da Velika Gorica bude doista Grad jednakih mogućnosti za svakoga, igrala takvog tipa postavit će se u svim dječjim parkovima na području grada, najavio je danas v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

-Grad Velika Gorica uistinu je grad jednakih mogućnosti za sve osobe, a osobito vodimo računa o našim najmlađima te smo i zbog toga pokrenuli akciju pod nazivom ‘Jednaki u igri’. Danas smo u parku dr. Franje Tuđmana postavili igrala za djecu s invaliditetom. Neka su postavljena, a neka se tek postavljaju. Nastavljamo s time u našem Cvjetnom naselju, a nakon toga po svim ostalim našim dječjim igralištima i naseljima-rekao je Ačkar.

U spomenutom parku Franje Tuđmana već su postavljene dvije sprave te je u tijeku postavljanje trećeg igrala, a toliko će ih dobiti i drugi dječji parkovi. Ačkar je ovom prilikom istaknuo kako uz jednake mogućnosti koje pruža najmlađima, Grad vodi brigu i o sigurnosti koja mora biti na prvom mjestu.

-Grad Velika Gorica mora biti grad jednakih mogućnosti za apsolutno sve i vodit ćemo računa o tome uz ono što smo si već zadali kao notu, a to je da nam je sigurnost na prvom mjestu kroz nogostupe koje gradimo kroz svako naselje i svaki dio kvarta-rekao je Ačkar.

Nakon igrališta u najvećem goričkom parku, igrala te vrste Grad će postaviti i u Cvjetnom naselju, a onda i po drugim dječjim igralištima u gradu i okolnim naseljima.