Prijava

Vaša prijava

Novi krug masovnog cijepljenja: Sutra će biti cijepljeno 11.400 osoba u Zagrebačkoj županiji. Pozvani su i građani prijavljeni preko platforme

[]

cijepljenja

Na području Zagrebačke županije u subotu, 22. svibnja od 8 sati kreće peti krug masovnog cijepljenja. Građani će biti cijepljeni cjepivom Pfizer, a planira se procijepiti 11.400 osoba na devet posebno organiziranih punktova u svim županijskim gradovima. U Velikoj Gorici cijepljenje je organizirano u Srednjoj strukovnoj školi, Ulica kralja Stjepana Tomaševića 21.

Za kontaktiranje novih 6277 pacijenata pobrinut će se liječnici obiteljske medicine, dok će ove subote biti cijepljene i 5123 osobe koje su se naručile preko nacionalne platforme.

– Do sada je na području Zagrebačke županije utrošeno 126.305  doza cjepiva. Prema našim procjenama sutra do kraja dana prvom dozom bit će cijepljeno 38,3% stanovnika naše županije koji su stariji od 18. godina tj. 12,8% s obje doze – pojasnio je Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Šunjić je najavio novo masovno cijepljenje na svim punktovima i iduće subote, 29. svibnja kada će stanovnicima ponovno biti na raspolaganju 11.400 doza Pfizera. Šunjić je izrazio zadovoljstvo osviještenošću stanovnika Zagrebačke županije o važnosti cijepljenja kao i činjenicom da treća faza u kojoj se cijepi radno aktivno stanovništvo izvrsno prolazi.

Objava Novi krug masovnog cijepljenja: Sutra će biti cijepljeno 11.400 osoba u Zagrebačkoj županiji. Pozvani su i građani prijavljeni preko platforme pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.