Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica vodi brigu o potrebama svakog školarca: Predstavljena publikacija Lektira za pomoćnike – priručnik za pomoćnike u nastavi

[]

pomoćnike

U povodu završetka četverogodišnjeg projekta „Svako dijete ima pravo na obrazovanje“ održana je završna konferencija te predstavljena publikacija Lektira za pomoćnike – priručnik za pomoćnike u nastavi.

Ovaj je projekt svojevrsni nastavak pružanja pomoći djeci u nastavi, koji datira od 2014. godine. Njime je pružena pomoć goričkim osnovnoškolcima, a posebno je značajna činjenica da su njime zadovoljene sve potrebe koje škole s našeg područja imaju.

pomoćnike

– Posebna vrijednost ovog projekta je što je kroz njega u ove četiri godine prošlo devedeset i dvoje djece. To su ujedno i 92 razredna odjeljenja, 92 obitelji te nekoliko tisuća djece koja su se kroz ovaj projekt upoznala s važnošću činjenice da svako dijete bude u svom razrednom odjeljenju, sa svojim prijateljima i da prati nastavu poput svojih vršnjaka – istaknula je dr.sc. Arijana Mataga Tintor, savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade Grada Velike Gorice te jedna od urednica publikacije.

Posebno je naglasila i dobru suradnju s roditeljima djece uključene u program, kao i pozitivnu reakciju učenika u razredima gdje je prisutan pomoćnik u nastavi kao nešto što je drugačije od uobičajenog, ali sasvim normalan i prirodan oblik pomoći pojedinim učenicima u svladavanju nastavnog gradiva.

– Ima neke simbolike u današnjem datumu. Naime, upravo danas završavaju prijave za sljedeću školsku godinu i svesrdno se nadam da će ovaj priručnik biti od velike koristi svim pomoćnicima u nastavi – zaključuje Tintor.

Biti pomoćnik je zanimljivo i zabavno

A jedan od njih je i Matija di Giorgio, pomoćnik u nastavi u OŠ Eugena Kumičića.

– Radim u drugom razredu i pomažem dječaku koji ima poremećaj iz spektra autizma. Biti pomoćnik u nastavi je zanimljivo i zabavno, a na kraju dana ispunjavajuće. Smatram da moja pomoć tom dječaku znači puno. U početku smo oboje bili malo rezervirani dok se nije stvorilo međusobno povjerenje. Vidim da je sretan na kraju dana, a onda sam i ja sretan – zadovoljno ističe di Giorgio.

Velika Gorica se ovim programom svrstava u sam vrh gradova koji vode računa o potrebama svakog školarca, što posebno veseli prvog čovjeka Grada.

– Istina, ovaj projekt posebno veseli. Trudit ćemo se i dalje da svako naše dijete ima jednake šanse za obrazovanje i jednake šanse za uspjeh – ističe gradonačelnik Krešimir Ačkar.

O projektu, kao i objavljenoj publikaciji, pohvalno je govorio i Darko Tot, iz Ministarstva znanosti i obrazovanja napomenuvši kako je Velika Gorica dobar primjer kako kvalitetnim idejama osigurati europska financijska sredstva i omogućiti svakom djetetu njegovo temeljno pravo na obrazovanje, a pomoćnicima u nastavi olakšati njihov hvale vrijedan rad.

Objava Velika Gorica vodi brigu o potrebama svakog školarca: Predstavljena publikacija Lektira za pomoćnike – priručnik za pomoćnike u nastavi pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.