Prijava

Vaša prijava

Online anketa Gorice.info: Većina anketiranih želi da Velika Gorica dobije vlastite registracijske oznake VG, no trećina je ipak protiv te inicijative

[]

registracija vg

Kad je prije dvadesetak dana gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar najavio mogućnost da naš grad dobije vlastite registracijske oznake VG ta se tema ponovno vratila u svojevrsnu javnu raspravu.

Ačkar: Bitan dio identiteta Velike Gorice

– Jako je bitan identitet Velike Gorice kao metropole Turopolja. Znate da puno manja mjesta imaju svoje registarske oznake. Nikako to ne bih htio uvesti i predložiti bez referenduma koji ćemo provesti prema građanima. Ako se oni slože ja bih osobno volio da Velika Gorica ima svoje registarske oznake – kazao je Ačkar najavljujući mogući online referendum.

Gorica.info to je pitanje postavila u online anketi. Nju je u proteklih desetak dana ispunilo petstotinjak naših čitatelja. Kao što smo i pretpostavljali ne postoji jedinstvena potpora ideji uvođenja VG registracija. No, rezultati jasno pokazuju da većina anketiranih podupire tu ideju.

Dakle, 58% anketiranih misli da Velikoj Gorici treba vlastita registracijska oznaka, dok je 32% decidirano protiv takve mogućnosti. Tri posto anketiranih ne zna odgovor na to pitanje, dok šest posto misli da registracijska oznaka sama po sebi ne znači da je neko mjesto više ili manje grad.

Ako registraciju imaju Križevci, Daruvar ili Slatina stvarno je vrijeme za VG tablice

Evo popisa svih registracijskih oznaka u Hrvatskoj: BM – Beli Manastir, ČK – Čakovec, DA – Daruvar, DE – Delnice, DJ – Đakovo, DU – Dubrovnik, GS – Gospić, IM – Imotski, KA – Karlovac, KC – Koprivnica, KR – Krapina, KT – Kutina, KŽ – Križevci, MA – Makarska, NA – Našice, NG – Nova Gradiška, OG – Ogulin, OS – Osijek, PU – Pula, PŽ – Požega, RI – Rijeka, SB – Slavonski Brod, SK – Sisak, SL – Slatina, ST – Split, ŠI – Šibenik, VK – Vinkovci, VT – Virovitica, VU – Vukovar, VŽ – Varaždin, ZD – Zadar, ZG – Zagreb i ŽU – Županja.

Velika Gorica je, kao što znamo, šesti grad po veličini u Hrvatskoj i prema tome zasigurno zaslužuje VG registracijsku oznaku.

Koje su cijene promjena tablica na vozilima?

Postavilo se i pitanje koliko bi vozače stajala promjena pločica. Takva promjena koštala bi 65 kuna za par pločica, ali i još 100 kuna za novu prometnu dozvolu i 20 kuna za izdavanje tablica. Poželi li netko, kada i ako Velika Gorica jednom dobije registracijsku oznaku, imati neku njemu ili njoj bitnu kombinaciju brojaka i slova – recimo VG 007 VG, to će platiti 278 kuna budući se radi o registarskim pločicama po narudžbi. Najskuplja je varijanta registarskih pločica po izboru poput recimo VG PERO 23. Takve pločice stoje 2000 kuna i vrijede pet godina.

Objava Online anketa Gorice.info: Većina anketiranih želi da Velika Gorica dobije vlastite registracijske oznake VG, no trećina je ipak protiv te inicijative pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.