Prijava

Vaša prijava

Rujan će u Velikoj Gorici obilježiti intenzivnija kampanja “Manje oružja, manje tragedija“

[]

kampanja

“Manje oružja, manje tragedija“ kampanja je koju već godinama provodi MUP RH, a upravo će ta kampanja biti intenzivirana tijekom rujna na području Velike Gorice.

Akciju su predstavili načelnik Policijske postaje Velika Gorica Perica Malić i policijski službenik Službe prevencije Mislav Švigir. Cilj akcije je, u suradnji s lokalnim medijima, udrugama branitelja i lovačkim udrugama, potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, streljiva i minskoeksplozivnih sredstava bez kaznenopravnih sankcija, što im omogućuje Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Kampanja “Manje oružja, manje tragedija“, koju provodi MUP, vrlo je uspješna. U proteklih deset godina prikupljeno je više od 3600 komada automatskog naoružanja, 300.000 komada rasprskavajućih ubojnih sredstava, 6000 komada dozvoljenog naoružanja, 4,2 milijuna komada streljiva, 3800 kilograma eksploziva.

Dragovoljna predaja naoružanja i streljiva u sklopu ove kampanje proći će bez ikakvih sankcija, samo se treba javiti policiji. Policijski službenici u civilu doći će na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje, a osobi koja predaje oružje policija jamči anonimnost.

kampanja

Objava Rujan će u Velikoj Gorici obilježiti intenzivnija kampanja “Manje oružja, manje tragedija“ pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Taekwondo klub na prestižnom turniru G-2 u Beogradu