Prijava

Vaša prijava

FOTO VIA KINO Goričani uživali u kinu na otvorenom uz vruće kestene i gin

[]

Nakon 24-satne odgode zbog vremenskih neprilika, središnji gorički Park dr. Franje Tuđmana ugostio je manifestaciju Via KINO, koja je u sklopu projekta Turističke zajednice Zagrebačke županije Via VINO, sljubila različite gastronomske i kulturne sadržaje. Gorički dio projekta je, prema riječima direktorice TZ Zagrebačke županije Ivane Alilović, spojio filmsku umjetnost u obliku projekcije filma Blues brothers s domicilnom gastronomskom ponudom.

kino

– Želimo dočarati našim građanima koliko je malo potrebno kako bi se složila jedna nova, inovativna i održiva priča. Nastojimo osmišljavati i raditi nove stvari, spojiti lokalne proizvođače i pokazati da u našem kraju postoji još puno toga što valja istražiti i prezentirati ne samo našim građanima, već i svim posjetiteljima i turistima – objašnjava Alilović.

kino

Vjerujemo da su se ljubitelji filma ugodno proveli, a ništa manje ugodno nije bilo niti ljubiteljima dobre kapljice i dobrog zalogaja. Za dobru kapljicu pobrinula se destilerija obitelji Brigljević, koja je predstavila prvi hrvatski craft gin pod nazivom Flying Cat.

kino

– Ponosni smo što je to prvi hrvatski craft gin, koji je na tržištu još od 2015. godine. Nadam se da će se svidjeti posjetiteljima – zadovoljno ističe njegov tvorac Miljenko Brigljević.

kino

Slasni hamburgeri i vrući kesteni

Za dobar zalogaj pobrinuo se Food truck by Marin Medak, koji je posjetiteljima ponudio kombinacije hamburgera sa zanimljivim dodacima, dok se uokolo širio miris svježe pečenih kestena iz Turopoljskog luga. Posjetitelji su ponešto mogli saznati i o turopoljskim tartufima, gdje ih ima, kako se do njih dolazi i kojim jelima su poželjan  dodatak.

kino

Naravno da ovaj događaj nije propustio dožupan Zagrebačke županije Ervin Kolarec, koji je naglasio iznimnu važnost ovakvih projekata.

– S ponosom želim istaknuti da je Zagrebačka županija u proračunu za 2021. godinu za turističke manifestacije osigurala milijun kuna. Istaknut ću samo neke od njih, koje su prepoznate i izvan granica naše županije. To su Bučijada u Ivanić Gradu, Kaj su jeli naši stari u Vrbovcu, Gastro Turopolje ovdje u Gorici, Štruklijada u Mariji Gorici, Samoborski fašnik te niz drugih. Mi u našim gradovima i općinama potičemo sve manifestacije koje su kvalitetne, prepoznatljive i koje okupljaju veliki broj ljudi. Posebno mi je drago da danas ovdje imamo jednu novu manifestaciju koja obuhvaća lokalne proizvođače. Tako promoviramo našu gastronomiju i gospodarstvo, a možemo se pohvaliti i da smo na turističkoj karti itekako poznata i priznata županija – s ponosom naglašava Kolarec.

Prije same projekcije filma, posjetitelji su na djelu mogli vidjeti i psa tartufara koji je pronašao skrivene tartufe, a među okupljenima mogla se i vidjeti gorička zaštitnica Sveta Lucija. Događaj je okupio naše brojne sugrađane koji su, unatoč prohladnom vremenu, uživali u jednom novom obliku kulturno-turističke ponude.

kino

kino

kino

Objava FOTO VIA KINO Goričani uživali u kinu na otvorenom uz vruće kestene i gin pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.