Prijava

Vaša prijava

FOTO Kačićeva ulica najveće je gradilište u Velikoj Gorici: Novi objekti niču “preko noći“, a uglavnom se radi o velikim zgradama

[]

kačićeva

Kačićeva ulica u Velikoj Gorici, ili kako se službeno zove Ulica Andrije Kačića Miošića, najveće je gradilište u našem gradu. I tako je već više godina u kojima je ta ulica doživjela preobrazbu koja i dalje traje.

Podsjetimo u Kačićevoj je prije nekoliko godina niknula velika zgrada pokraj OŠ Nikole Hribara, potom je kraj nje otvorena nova zgrada Ofertisime, pa je malo dalje izrasla još jedna stambena, a nakon križanja s Ulicom Slavka Kolara izrgrađene su još dvije velike stambene zgrade.

kačićeva
Vizura Kačićeve ulice posljednjih je godina nezamisliva bez velikih dizalica / Foto: Gorica.info

Atraktivna Kačićeva ulica

Budući je Kačićeva ulica nekada imala puno praznih parcela, to sve ne treba čuditi. Bivše poljoprivredno zemljište pretvoreno je u građevinsko i sada ulica postaje sve ispunjenija velikim zgradama. Od trenutačnih šest gradilišta, na četiri niču takvi veliki objekti dok samo na dva, u dijelu Kačićeve nakon križanja s Kurilovečkom u smjeru Fabijančićeve ulice, niču manji objekti.

Kačićeva je, dakle, najatraktivnija ulica za graditelje u Velikoj Gorici. Znamo i da je čitava Velika Gorica već nekoliko godina atraktivna za graditelje i kupce stanova, a posebno nakon lanjskog zagrebačkog i banijskog potresa.

Velika zgrada koja će gotovo u potpunosti zakloniti pogled na školu s Kačićeve ulice

Cijene puno povoljnije nego u Zagrebu

Stanovi u Velikoj Gorici brzo se prodaju. Više se preferiraju novogradnje, ali i stariji stanovi ne čekaju dugo kupce. To ne treba čuditi jer su cijene u Velikoj Gorici još uvijek pristojne (od oko 1500 eura za stare do 1800-2000 eura za četvorni metar novog stana). Istodobno u susjednom Zagrebu cijene stanova doslovce divljaju.

A što je s infrastrukturom nužnom za kvalitetan život?

No, pitanje je koliko je Velika Gorica infrastrukturno spremna za nove zgrade i njihove nove stanare. Obitelji koje doseljavaju većinom imaju malu djecu, pa je potrebno što prije izgraditi dodatne vrtiće, a trebalo bi analizirati i kapacitete osnovnih škola. Znamo da je gorući problem Velike Gorice nedostatak većeg medicinskog objekta, a taj će problem dodatno eskalirati s novim stanovnicima.

Zgrade, koliko god nove, lijepe i kvalitetne bile, nisu dovoljne za osiguravanje kvalitetnog života u Velikoj Gorici. Vjerojatno je gradska uprava svjesna tog izazova, ali nema previše vremena za njegovo rješavanje…

Pogledajte gradilišta u Kačićevoj ulici i u njenoj blizini:

Gradilište u dijelu Kačićeve prema Fabijančićevoj ulici
Dvije novogradnje kod OŠ Nikole Hribara
Pogled na Kačićevu preko puta crkve Sv. Petra i Pavla
Uz crkvu Sv. Petra i Pavla dva su velika gradilišta, svako s jedne strane Kačićeve

Objava FOTO Kačićeva ulica najveće je gradilište u Velikoj Gorici: Novi objekti niču “preko noći“, a uglavnom se radi o velikim zgradama pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.