Prijava

Vaša prijava

Posustaje li četvrti val pandemije koronavirusa? Pada broj novozaraženih, no broj preminulih je i dalje velik

[]

koronavirus

Čini se da četvrti val pandemije koronavirusa u Hrvatskoj lagano posustaje. U posljednja 24 sata imamo 5709 novih slučajeva zaraze. Na bolniičkom liječenju je 2454 ljudi, od kojih je na respiratoru 312 pacijenata, izvijjestio je Stožer Civilne zaštite.

Prije tjedan dana imali smo 6670 novih slučajeva, što znači da je u sedam dana broj novozaraženih pao oko 15 posto. Budući takav trend imamo već nekoliko dana moglo bi se reći da je četvrti val možda završio najintenzivniju fazu.

Ipak, broj preminulih je i dalje iznimno visok. U posljednja 24 sata preminulo je 68 ljudi, dok ih je prije tjedan dana bilo 64.

Taj trend je vidljiv i u Zagrebačkoj županiji. Tamo bilježe 381 novi slučaj u posljednja 24 sata, a prije tjedan dana bilo ih je 504. I u Velikoj Gorici je stanje bolje – danas je objavljeno da imamo 54 novih slučajeva, a prije tjedan dana bilo ih je 90.

Stručnjaci upozoravaju da s konačnim procjenama o tome je li četvrti val stvarno krenuo prema dolje, treba pričekati. Nema mjesta opuštanju i treba se pridržavati protuepidemioloških mjera. Podsjetimo, prije samo nešto više od mjesec dana, točnije 20 listopada, javnost je ostala zatečena jer smo imali više od 3000 novih slučajeva, a to je, pak, bilo tisuću više nego tjedan dana ranije.

 

Objava Posustaje li četvrti val pandemije koronavirusa? Pada broj novozaraženih, no broj preminulih je i dalje velik pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.