Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija daje gotovo milijun kuna za gradnju pumptrack poligona i bike parkova

[]

pumptrack

Nakon Velike Gorice i Ivanić-Grada čiji su pumptrack poligon odnosno bike park već gotovi, slični poligoni gradit će se u Dugom Selu, Jastrebarskom i Svetom Ivanu Zelini, izvijestili su iz Zagrebačke županije.

Zagrebačka županije ove je godine po prvi puta raspisala javni poziv kojim gradovima sufinancira izgradnju ili opremanje sportske infrastrukture te vrste, a svih pet gradova koji su prijavili projekte ostvarili su bespovratnu potporu. Tako je po 200.000 kuna dodijeljeno gradovima Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko i Sveti Ivan Zelina, a 150.000 kuna Velikoj Gorici.

Ono što pumptrack stazu čini drugačijom od klasične voženje biciklom jest da se umjesto pedaliranjem ili odguravanjem, vozači na pumptracku pokreću mijenjanjem položaja svojih tijela „gore – dolje“.

Ovakva sportska infrastruktura doprinosi kvaliteti života u lokalnoj zajednici, potiče na boravak na otvorenom, utječe na razvoj motoričkih sposobnosti djece i mladih te postaje mjesto susreta i sportskih događanja.

Pumptrack poligoni već su neko vrijeme itekako popularan oblik rekreacije. Kao dvije zanimljivosti možemo istaknuti kako je prvi asfaltirani poligon u Hrvatskoj otvoren još 2020. godine u Svetoj Nedelji, dok je onaj u Velikoj Gorici površinom najveći u Hrvatskoj i jedan od tri najveća u Europi.

Objava Zagrebačka županija daje gotovo milijun kuna za gradnju pumptrack poligona i bike parkova pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.