Prijava

Vaša prijava

Sanjate o bijelom Božiću u Velikoj Gorici?: Evo kakvo će nas vrijeme vjerojatno dočekati za blagdane…

[]

bijeli božić

Bijeli Božić jedan je od omiljenih motiva raznih pjesama prigodnih za ovo doba godine. Stoga većina ljubitelja snijega i zimskih radosti priželjkuje baš takav bijeli Božić. No, hoće li im se ispuniti želja ili ipak neće?

Kako sada stvari stoje, prema prognozama objavljenim na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, nema ništa od bijelog Božića u našem kraju ove godine. Danas i sutra bi, naime, trebalo biti hladno, temperature će se spuštati i do minus sedam stupnjeva Celzijevih, ali oborina ne bi trebalo biti. Tijekom dana bit će sunčano, a živa u termometru ova dva dana ipak će sramežljivo preskočiti nulu.

U četvrtak bi se čak tijekom dana mogla popeti i do pet stupnjeva u plusu. A onda slijedi promjena vremena – dolaze topliji dani.

Umjesto snijega, ovom će Božiću biti primjerenija jesensko-proljetna garderoba, šalovi i rukavice mogu na kratkotrajni odmor kao i debele jakne ili teški kaputi. U petak, na Badnjak, temperature na našem području tijekom dana će prijeći 10 stupnjeva, a u subotu, na Božić, moglo bi biti i stupanj-dva toplije.

Dok će petak biti još djelomično sunčan, u subotu se može očekivati i kiša. Ove vremenske prilike donijet će nam južina. Iako je još rano za precizniju prognozu na blagdan svetog Stjepana, u nedjelju, trenutačno se čini da će se nastaviti kiša, ali će se temperature zraka spustiti ispod deset stupnjeva i kretat će se oko 6-7.

Ni lani nismo imali bijeli Božić. Snijeg je Veliku Goricu i okolicu prošle zime zabijelio tek 10. siječnja ove godine. Hidrometeorolozi kažu da smo snijeg na Božić u nizinskom dijelu Hrvatske posljednji puta vidjeli danas već gotovo davna 2007. godine.

Naravno, ljubitelji bijele božićne idile mogu se i dalje nadati da ni meteorolozi nisu savršeni i da oni također mogu pogriješiti…

Objava Sanjate o bijelom Božiću u Velikoj Gorici?: Evo kakvo će nas vrijeme vjerojatno dočekati za blagdane… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Gorica zamalo do preokreta protiv Splita