Prijava

Vaša prijava

Kakvo nas vrijeme na goričkom području očekuje u prvim danima nove godine: Do sredine tjedna proljeće, a onda se ponovno vraća zima…

[]

vrijeme

Već smo se naviknuli da u našem kraju ne očekujemo bijeli Božić, a sve se više navikavamo da početak siječnja obilježe visoke, gotovo proljetne temperature. Tako je i jučer, na prvi dan nove 2022. godine, vrijeme bilo toplo, nakon dizanja prijepodnevne magle temperature zraka na velikogoričkom i zagrebačkom području stigle su do 12 stupnjeva Celzijevih.

Kakvo nas vrijeme očekuje u ovim prvim danima nove godine? Magla bi i nadalje mogla kvariti prve dijelove dana, a dok ona vlada temperature će se kretati tek nešto iznad nule. No, čim se magla digne i proviri sunce rast će i temperature zraka. Tako bi trebalo biti i u nedjelju poslijepodne.

Ponedjeljak bi nam trebao donijeti vrijeme još sličnije proljetnom. Temperature zraka dignut će se ponovno iznad deset stupnjeva Celzijevih. Tako će se nastaviti i u utorak, s još kojim stupnjem više. Bit će i dosta sunca tako da bi vam mogle zatrebati i sunčane naočale.

A, prema trenutačnim prognozama, srijeda bi na velikogoričkom području stvano mogla biti prava proljetna. Temperature zraka bi u rano poslijepodne trebale doseći čak 15 stupnjeva! Ipak, nakon toga slijedi brza promjena vremena. Već u srijedu kasno popodne očekuje se kiša i pad temperature. Oborine i temperatura tek malo viša od ništice očekuje se i u četvrtak prijepodne. Tog dana bi se moglo ponovno ukazati i sunce, ali neće više biti povećanja temperatura.

U petak bi nam se mogla vratiti zima. Temperature bi mogle pasti malo ispod ništice, a oblaci će prekriti sunce.

 

Objava Kakvo nas vrijeme na goričkom području očekuje u prvim danima nove godine: Do sredine tjedna proljeće, a onda se ponovno vraća zima… pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.