Prijava

Vaša prijava

Počela brza antigenska testiranja u goričkom domu zdravlja: Testirati se možete bez naručivanja od 7 do 19 sati

[]

antigenska

Odluka da se antigenska testiranje provode u ordinacijama liječnika obiteljske medicine izazvala je pravu pobunu u domovima zdravlja. Koordinacija hrvatske obiteljske medicine KoHOM je isticala kako nemaju prostornih uvjeta za provođenje testiranja.

Od ponedjeljka se brza antigenska testiranja provode i u goričkom domu zdravlja. Samo jučer testirano je 170 pacijenata, a 40 posto briseva je bilo pozitivno, kazala je za Goricu.info voditeljica doma zdravlja Ljubica Zrno.

– Testiranje u Velikoj Gorici prolazi bez ikakvih poteškoća. Testovi su nam stigli. Sve smo organizirali na način da pacijenti ne ulaze u dom zdravlja već se testiraju na otvorenom. Odmah pored ulaza u dom zdravlja smo otvorili jedan prozor, naši djelatnici stoje unutra, a pacijenti su vani. Na taj način smo zaštitili ostale pacijente jer ne možemo miješati zaražene i zdrave osobe koje nemaju koronu – pojašnjava Ljubica Zrno.

Postavljena je drvena staza kojom pacijenti preko zelene površine prilaze prozoru kroz koji se obavlja testiranje. I u utorak ujutro dvadesetak Goričana svih dobi strpljivo je čekalo svoj red za testiranje. Svi s razmakom i s maskom na licu.

– Testiranje se provodi od 7 do 19 sati svaki radni dan. Pacijenti se mogu javiti svom liječniku obiteljske medicine, ali ako ga ne uspiju dobiti, mogu doći na testni punkt i bit će testirani, kaže Ljubica Zrno.

antigenska

Iz Ministarstva zdravstva ističu da imaju razumijevanje oko organizacijskih teškoća, ograničenja i opterećenosti svih zdravstvenih djelatnika. Savjetuju da se u domovima zdravlja testiranja provode u izoliranim prostorima za uzimanje brisova, kako bi se izbjegao ili smanjio na najmanju mjeru, kontakt s drugim pacijentima.

HZZO će liječnicima primarne zdravstvene zaštite dodatno platiti testiranja brzim antigenskim testovima. Za svaki odrađeni test dobit će 41,30 kuna.

 

Objava Počela brza antigenska testiranja u goričkom domu zdravlja: Testirati se možete bez naručivanja od 7 do 19 sati pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.