Prijava

Vaša prijava

Gradska četvrt Miljenko Granić obilježila svoj dan: Pravi primjer suradnje lokalne i gradske vlasti

[]

Na današnji dan 1991. godine stradao je Miljenko Granić, hrvatski branitelj i pripadnik pričuvnog sastava MUP-a. Iako je rođen u Bosni i Hercegovini, od 1978. godine živio je s obitelji u Velikoj Gorici. U vrijeme stvaranja naše države aktivno se uključio u politički život, a potom i u obrambene snage.

Tako je 1990. godine postao članom zagrebačke Gradske skupštine, kao povjerenik za pripremu obrane Republike Hrvatske i našeg područja. Podsjetimo, tada je Velika Gorica bila dio Zagreba, a Miljenko Granić je kao pripadnik pričuvnog sastava MUP-a sudjelovao u jačanju naših obrambenih snaga na goričkom području.

Upravo se ovo današnje administrativno područje u kojoj je Granić živio nazvalo njegovim imenom, a dan tragične smrti uzima se kao Dan gradske četvrti. Tim je povodom u subotu navečer održana svečana sjednica Vijeća gradske četvrti na kojoj je predsjednik Igor Fiolić upoznao javnost o najvećem i najmnogoljudnijem administrativnom području našeg grada, kao i s radom njegovih vijećnika.

Sjednici su nazočili i predsjednici te predstavnici drugih gradskih četvrti, a u uveličali su je i prvi ljudi Grada i Gradskog vijeća – Krešimir Ačkar i Darko Bekić.

miljenko granić

Ačkar je istaknuo zadovoljstvo radom vijeća ove Gradske četvrti koja, nadilazeći politička i svjetonazorska uvjerenja svojih vijećnika, predano radi na poboljšanju kvalitete života svojih sugrađana.

– Ovo je već šesti put zaredom da sam ovdje s vama, na obilježavanju Dana vaše gradske četvrti. Svaki put ovdje vidimo nešto novo. Tako smo prije godinu dana razgovarali da bismo trebali izgraditi cageball, asfaltirati neke ulice i proširiti parkirna mjesta u Šibenskoj ulici. Uspjeli smo to realizirati i to je pravi primjer suradnje lokalne i gradske vlasti. Nastavite tako raditi, a mi ćemo u okviru naših mogućnosti pratiti sve vaše ideje – istaknuo je Ačkar.

miljenko granić

Uoči svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, kao i na posljednjem počivalištu Miljenka Granića na gradskom groblju.

Objava Gradska četvrt Miljenko Granić obilježila svoj dan: Pravi primjer suradnje lokalne i gradske vlasti pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.