Prijava

Vaša prijava

U obiteljskoj kući u Velikoj Gorici uzgajao marihuanu: Policija uhitila 44-godišnjeg muškarca

[]

marihuanu

Pretragom kuće na području Velike Gorice pronađeno je 134 stabljike marihuane, šest različitih paketa sa skoro kilogram i pol marihuane te pola kilograma lišća i granja marihuane, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Policija je u utorak, 25. siječnja pretragom obiteljske kuće u vlasništvu osumnjičenog 44-godišnjaka pronašla dvije posebno prerađene prostorije u kojima su s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 134 komada stabljika marihuane visine do 155 cm, zatim 1494,0 grama marihuane pakirano u šest različitih paketa, 518,0 grama lišća i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge – navode iz policije.

marihuanu
Foto: PU zagrebačka

Naime, sumnja se da je osumnjičeni muškarac protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, na katu kuće na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja. U tim je prostorijama sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao.

marihuanu
Foto: PU zagrebačka

Policija 44-godišnjaka sumnjiči za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

 

 

Objava U obiteljskoj kući u Velikoj Gorici uzgajao marihuanu: Policija uhitila 44-godišnjeg muškarca pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.