Prijava

Vaša prijava

Preuređuju se ordinacije epidemiologije u domu zdravlja, a uskoro i školska medicina

[]

epidemilogije

Gorički epidemiolozi i liječnici koji rade u ambulantama školske medicine uskoro će imati bolje uvjete za rad. U tijeku je naime, kompletna obnova ordinacije u kojoj radi Služba epidemiologije u domu zdravlja, a čim radovi završe prelazi se na ambulante školske medicine.

Radovi su vrijedni 580 tisuća kuna bez PDV-a, a od toga je 430 tisuća kuna namijenjeno za građevinske radove, a 150 tisuća za nabavu namještaja, kazao je za Goricu.info ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Leo Šunjić

Javna nabava je provedena u prošloj godini, a radovi su započeli u siječnju. Prostori u kojima su radili naši liječnici nisu obnavljani od dana kada su useljeni ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća, pojašnjava ravnatelj Šunjić te dodaje da je zaista bilo vrijeme da se obnove i preurede.

epidemilogija

Nakon preuređenja pacijenti i medicinsko osoblje će imati puno bolje uvjete. Šunjić posebno ističe kako gorička školska medicina skrbi za više od 9 tisuća školaraca koji prođu kroz ambulante tijekom sistematskih pregleda. A koliki je doprinos epidemiologa u ovoj pandemiji ne treba niti isticati, kaže Šunjić.

Radovi bi trebali završiti tijekom ožujka, osim ako ih korona ne uspori. Dok traju radovi Služba epidemiologije premještena je na prvi kat u domu zdravlja.

Ove godine Zavod za javno zdravstvo planira urediti prostore u Zaprešiću, a u 2023. na redu je Samobor.

Objava Preuređuju se ordinacije epidemiologije u domu zdravlja, a uskoro i školska medicina pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.