Prijava

Vaša prijava

Poziv za otkup knjiga, časopisa i drugih umjetničkih produkcija za 2022. godinu

[]

otkup

Raspisan je javni poziv za otkup knjiga, časopisa i drugih umjetničkih produkcija za 2022. godinu. Na poziv se mogu javiti umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge i druge pravne i fizičke osobe i predložiti otkup knjiga, časopisa i drugih umjetničkih produkcija za sufinanciranje iz proračuna Grada Velike Gorice. Za financiranje otkupa raspoloživ je ukupni iznos od 50.000,00 kuna.

Prednost pri otkupu imaju djela čija tematika je vezana uz lokalnu zajednicu, djela koja obogaćuju i promoviraju zavičajnu kulturnu baštinu, djela kojima se potiče literarno i književno stvaralaštvo autora s područja Grada Velike Gorice i koja promiču kulturu Grada i čiji primjerak se može koristiti u protokolarne svrhe gradskih dužnosnika.

Javni poziv provodi se u dva kruga ili do utroška planiranih sredstava. Prijave za prvi krug podnose se do 31. svibnja, a na drugi krug od 6. lipnja do 31. listopada, ukoliko nisu utrošena sva raspoloživa sredstva u prvom krugu.

Otkupljuju se knjige i druga tiskana izdanja nastala u tekućoj i prethodnoj godini. Iznimno se mogu otkupiti djela procijenjena kao značajna za potrebe Grada Velike Gorice.

Otkup knjiga i drugih umjetničkih produkcija od značaja za Grad Veliku Goricu odnosi se samo na finalizirane proizvode tj. ne financira se tiskanje i pripremne radnje na djelima.

Uz prijavu, potrebno je priložiti i jedan ogledni primjerak knjige, časopisa ili druge umjetničke produkcije (DVD, USB i sl.) koji je ponuđen na otkup. Dostavljeni primjerci neće se vraćati prijaviteljima, navodi se u pozivu.

 

 

Objava Poziv za otkup knjiga, časopisa i drugih umjetničkih produkcija za 2022. godinu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.