Prijava

Vaša prijava

Grad daje 1,2 milijuna kuna udrugama za socijalne, zdravstvene i projekte branitelja

[]

socijalne

Objavljen je javni poziv za dodjelu financijskih potpora za programe i projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu u 2022. godini.

Za financiranje programa udrugama je na raspolaganju 970.000 kuna, od čega je za socijalno-humanitarne i zdravstvene programe osigurana 550.000 kuna, a za programe braniteljskih udruga 420.000 kuna.

Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu je 5.000 kuna, a najveći iznos 120.000 kuna.

Na javni poziv mogu se prijaviti programi i projekti u području socijalno-humanitarne djelatnosti, zaštite od nasilja u obitelji, brige za umirovljenike i osobe starije životne dobi, prevencija bolesti i zdravstvene zaštite.

Također se mogu prijaviti programi zaštite i promicanju prava osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji, poticanje i razvoju socijalnog poduzetništva, promicanje i razvoju volonterstva, programi i projekti u području brige za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Prijave se primaju do 18. ožujka.

Za jednokratne potpore 230.000 kuna

Objavljen je i javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskim udrugama.

Iz gradskog proračuna za jednokratne potpore osigurano je 230.000 kuna. Za socijalno-humanitarne i zdravstvene aktivnosti osiguran je iznos od 100.000 kuna, a za aktivnosti udruga proisteklih iz Domovinskog rata osiguran 130.000 kuna.

Najmanji iznos financijske potpore koji se može prijaviti i ugovoriti je 1.000 kuna, a najveći iznos je 15.000 kuna.

Javni poziv otvoren je do 30. studenoga ili do iskoristivosti sredstva u proračunu Velike Gorice.

 

 

Objava Grad daje 1,2 milijuna kuna udrugama za socijalne, zdravstvene i projekte branitelja pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.