Prijava

Vaša prijava

Gradsko vijeće Velike Gorice izabralo Savjet mladih: Iza čak 10 članova stoji gorički HDZ, samo jedan je neovisni, za ostale nije bilo mjesta

[]

gradsko

Gradsko vijeće Velike Gorice izabralo je na jučerašnjoj sjednici i članove Savjeta mladih. Biralo se ukupno 11 članova tog savjeta, a kandidature poslalo je 25 mladih Velikogoričana. Većinu njih kandidirale su gradske političke stranke (HDZ, SDP i Most), troje su bili kandidati neformalnih skupina mladih, te po jedan Gimnazije Velika Gorica i goričke udruge skauta Tur.

Pravo da budu birani u Savjet mladih imaju osobe s prebivalištem ili boravištem na području Velike Gorice u dobi od navršenih petnaest do navršenih trideset godina života. Savjet mladih je savjetodavno tijelo koje je osnovano s ciljem aktivnog uključivanja mladih u javni život Grada Velike Gorice.

Utvrđeno je da je formalne uvjete ispunilo je 23 od 25 mladih koji su se kandidirali. Evo koga su članovi Gradskog vijeća, u kojem, podsjetimo, većinu drži HDZ s koalicijskim partnerima, izabrali u Savjet mladih: Tomislav Brebrić, Ivan Čolić, Karla Draženović, Marko Đurašin, Ivan Gavran, Karmen Krkanić, Mihael Kuliš, Kristina Klarić, Kristijan Milić, Antonio Šipušić i Damir Zobec.

Od njih 11 – desetero je predložio gradski odbor HDZ-a, samo je Antonio Šipušić predstavnik neformalne skupine mladih. Gorički vijećnici, odnosno barem većina njih, dakle, misle da mjesta u gradskom Savjetu mladih ne bi trebalo biti za one koje su kandidirale oporbene stranke, ali niti predstavnika goričke Gimnazije ili izviđača.

Mogu li samo mladi, uz jednu iznimku, koje podržava vladajuća stranka dovoljno dobro predstavljati svu velikogoričku mladež i mogu li dovoljno dobro savjetovati odrasle političare ili je ovakvim izborom poslana potpuno pogrešna poruka mladima – prosudite sami.

Objava Gradsko vijeće Velike Gorice izabralo Savjet mladih: Iza čak 10 članova stoji gorički HDZ, samo jedan je neovisni, za ostale nije bilo mjesta pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


UPISI U PROGRAM “MEDIJSKI PODSJETNIK ZA RODITELJE”