Prijava

Vaša prijava

Gdje je Velikogoričanima najpovoljnije platiti račune: Gradske komunalije plaćajte u Goričanki jer se tamo na račune ne naplaćuje naknada

[]

naknade za račune

Svakodnevno smo bombardirani vijestima o poskupljenjima koja nisu zaobišla ni račune za tzv. komunalije. Prošli tjedan je i Fina objavila da značajno povećava naknade za plaćanje računa pa smo istražili gdje se Velikogoričanima najviše isplati platiti račune.

Prošećite do Goričanke – isplati se!

Dio komunalija, odnosno računa za komunalne usluge u Velikoj Gorici, najisplativije je platiti u Goričanki, sjedištu goričkih komunalnih tvrtki. Odnosi se to na račune VG Vodoopskrbe, VG Čistoće, VG Komunalca i Gradskog stambenog gospodarstva Velika Gorica. Ako se njih plaća na blagajnama u komunalnom centru nema naknade. Svako od navedenih poduzeća ima svoje blagajne, a na njima se mogu platiti računi za sva gradska komunalna poduzeća.

Što se, pak, tiče računa HEP-a (za struju i grijanje), njih bez naknade možete platiti u poslovnicama Fine i Hrvatske pošte.

Brojni Goričani račune plaćaju u poslovnicama Hrvatske pošte. Načelno, u pošti se naplaćuje naknada od 2,86% od iznosa uplate. No, najmanji je iznos naknade pet kuna, a najveći 100 kuna. Međutim, Hrvatska pošta ima brojne partnere s kojima su sklopili ugovore prema kojima platitelj računa za njihove račune ne plaća naknadu. O kojima se konkretno partnerima radi možete provjeriti OVDJE.

Platiti račune u Pošti, na kioscima Tiska ili u Fini?

Slično je i s kioscima i ostalim prodajnim mjestima Tiska na kojima naši sugrađani plaćaju račune. Naknada za plaćanje je povoljnija nego u pošti (ne računajući one za koje Hrvatska pošta ima posebne ugovore). U Tisku je ta naknada, naime, 3,50 kuna. Tisak također ima listu partnera na čije račune ne naplaćuje naknadu građanima za njihovo plaćanje ili je ta naknada bitno manja – ukupno se radi oko 25 takvih partnera. Goričanima bi od tih partnera mogla biti zanimljiva Gradska plinara Zagreb. Na kioscima Tiska se ne naplaćuje naknada za plaćanje računa Gradske plinare za područje Velike Gorice.

U Fini je, kao što smo već pisali, poskupilo plaćanje računa. Za iznose do 259,46 kune naknada iznosi 4,80 kuna, a na više iznose plaća se 1,85% uplaćenog iznosa maksimalno do 75 kuna. I Fina se reklamira, poput Hrvatske pošte i Tiska, da je kod njih moguće platiti račune s povoljnijim naknadama ili bez njih. O kojim se to računima radi trebate se raspitati u poslovnicama Fine budući je popis nemoguće naći na njihovoj internetskoj stranici.

Zbog ovako šarenih cjenika, različitih naknada i nekih računa za koje se na određenim uplatinim mjestima ne plaća naknada – isplati se prije plaćanja napraviti plan i otkriti gdje se neke račune najviše isplati platiti. Tako se može uštediti i stotinjak kuna mjesečno što u ovim uvjetima sveopćih poskupljenja nije zanemarivo.

Naravno, račune možete platiti i internet bankarstvom iz udobnosti svoga doma, ali, u pravilu, ni to nije besplatno.

Objava Gdje je Velikogoričanima najpovoljnije platiti račune: Gradske komunalije plaćajte u Goričanki jer se tamo na račune ne naplaćuje naknada pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.