Prijava

Vaša prijava

Napad na križanju usred Velike Gorice: Zaustavila auto na semaforu, prišao joj mladić, otvorio vrata i udarao ju po glavi

[]

napad velika gorica

Ovih je dana na Općinskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćni sudski epilog dobio slučaj star četiri i pol godine. Nasilnički napad tog je dana, polovinom kolovoza 2017. godine, na križanju Zagrebačke i Kurilovečke ulice, kod zgrade T-Centra u Velikoj Gorici, pretrpjela vozačica iz našeg grada.

Ona je oko 4:30 sati vozila svoj automobil jer je išla na posao. Prolazeći Zagrebačkom ulicom potrubila je dvojici mladića jer nije znala jesu li je uočili. Potom je stala zbog crvenog svjetla na semafora. Jedan od dvojice je produžio, dok joj je drugi lupio po krovu automobila. Nije se niti snašla, a do auta se vratio onaj koji je prvo produžio, otvorio vrata i počeo ženu udarati po glavi.

Počeo ju udarati rukom po glavi u predjelu nosa i čela. Nije se mogla sjetiti da li ju je udarao šakom ili otvorenim dlanom, no krv joj je počela teći i bila je sva krvava. Kada je otvorio vrata rekao joj nešto u smislu “šta ćeš ti mom prijatelju” te ju nakon toga me  odmah počeo udarati, tako da nije uspjela ništa odgovoriti. Razbio joj je naočale.  Potom je do njega prišao drugi mladić i rekao mu je nešto poput “što radiš, makni se”,  pa su se obojica udaljila. Ona je ostala u šoku“, opisuje se napad u presudi. 

Stigla je Hitna koja ju je prevezla na Rebro, a počinitelje je uhvatila policija. Zadobila je, srećom, lake tjelesne ozljede, ali se zbog pretrpljenog straha liječila kod psihijatra.

Sud je uredno pozivao tuženika, ali se on nije pojavljivao. Stoga je donijeta presuda bez njegove nazočnosti.

Zbog ovog napada nasilnik mora ženi platiti naknadu od 11.500 kuna plus kamate. Osim toga mora platiti i sudske troškove tužiteljici u iznosu od 13.100 kuna također uz pripadajuće zatezne kamate.

Budući se radi o nepravomoćnoj presudi, stranke imaju rok od 15 dana za žalbu županijskom sudu.

 

Objava Napad na križanju usred Velike Gorice: Zaustavila auto na semaforu, prišao joj mladić, otvorio vrata i udarao ju po glavi pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.