Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao obnovljene ulice u središtu grada

[]

ulice

Svjedoci smo da gotovo i nema ulice u našem gradu i okolici koja nije uključena u projekt Aglomeracije, što znači da je bila ili je trenutno u fazi izvođenja radova. Nakon postavljanja cijeviI i asfaltiranja ulice polako dobivaju i konačnu vizuru, nogostupe i završni asfaltni sloj.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je sanirane prometnice i nogostupe u Zvonimirovoj i Držislavovoj ulici, kao i radove na asfaltiranju samog križanja. Dočekao ga je predsjednik GČ Hrvatski velikani Zoran Lovrić koji je naglasio da je, unatoč kašnjenju radova, zadovoljan ostvarenom suradnjom.

– Vjerujem da će u budućnosti ta suradnja biti i intenzivnija te za dva koraka brža nego danas. Nadam se da će moji sugrađani iz GČ Hrvatski velikani biti sretni i zadovoljni sa svime što će se ovdje napraviti – istaknuo je Lovrić.

Sve prometnice će biti sanirane

Gradonačelnik Ačkar još je jednom podsjetio na veliku složenost projekta Aglomeracije i fekalne odvodnje kojim je obuhvaćeno 148 kilometara prometnica u našem gradu. Za očekivati je da će se zbog te složenosti ponegdje pojaviti i nepredviđeni problemi.

– Ti problemi mogu biti kompleksni i svi skupa moramo to izdržati, zajedno s našim sugrađanima. U Zvonimirovoj smo imali i ulegnuće na jednom dijelu prometnice te na samom križanju s Držislavovom pa je i to valjalo sanirati. Još jednom napominjem da nećemo dopustiti da prometnice ostanu u lošijem stanju nego su bile prije početka radova. Ispričavam se sugrađanima ako nešto ide sporije od očekivane dinamike – naglasio je Ačkar, napomenuvši kako je ova gradska četvrt doživjela preobražaj obnovom Tomaševićeve ulice, izgradnjom bazena i dječjeg vrtića te energetskom obnovom srednje škole.

ulice

Uz predsjednika GČ Lovrića, na susretu su bili i neki od vijećnika koji su upozorili na još jedan problem povezan s radovima, ali ne u projektu Aglomeracije. Riječ je o izgradnji trgovačkog centra u Rakarskoj ulici, zbog čega je ona zatvorena za promet.

– Znam da nije zgodno imati više otvorenih gradilišta na tako malom prostoru, ali smo bili primorani zatvoriti promet Rakarskom ulicom ponajprije zbog sigurnosti pješaka i ostalih sudionika u prometu. Otvorenjem trgovačkog centra sigurno će se pojačati intenzitet prometa na tom dijelu, a to moramo dočekati spremni – pojasnio je Ačkar.

Na Plesu ima još dosta posla

Nakon GČ Hrvatski velikani gradonačelnik se uputio na Pleso, gradsku četvrt za koju kaže da je predugo čekala na podizanje komunalnog standarda. Dočekao ga je predsjednik GČ Pleso Slavko Perković koji nije krio oduševljenje obnovom Ulice Petra Zrinskog.

– Ova nam je ulica jako važna u svakodnevnom životu, a prilikom gradnje obilaznice podnijela je veliki teret i bila oštećena. Ima još dosta posla na Plesu, ali idemo korak po korak – poručio je Perković.

I sam se gradonačelnik uvjerio kako je ova ulica zapravo žila kucavica za mnoge naše sugrađane na Plesu.

– Radi se kompletna oborinska odvodnja, pješačka staza s obje strane i biciklistička staza s jedne strane prometnice. Radovi se odvijaju u dvije faze. Koliko znam, asfalt stiže za dva tjedna, a nakon njega slijedi završno uređenje. Imamo problem na samom početku ulice zbog imovinsko-pravnih odnosa. Grad će otkupiti jedan manji dio parcele tako da će i to uskoro biti riješeno – naglasio je Ačkar.

Objava Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao obnovljene ulice u središtu grada pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Mjesec hrvatskoga jezika

Vatrogasna vježba Donjeg Turopolja