Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica dobila certifikat za provedbu europskih energetskih politika

[]

energetskih

Ravnatelj REGEA-e dr. Julije Domac uručio je u ponedjeljak Gradu Velikoj Gorici certifikat Europska nagrada za energiju koja se dodjeljuje gradovima za provedbu europskih energetskih i klimatskih politika. Dobitnici iz Zagrebačke županije su i Zaprešić, Ivanić-Grad i Jastrebarsko.

U europskom projektu, vrijednom 1,4 milijuna eura, sudjelovali su gradovi iz Belgije, Grčke, Poljske i Hrvatske. Cilj projekta bio je uspostava svih potrebnih struktura u gradovima i općinama za provedbu održivih klimatskih i energetskih politika.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako je naš grad primjer dobre energetske politike što se najbolje vidi kroz realizirane projekte.

– Energetski su obnovljene dvije najveće osnovne škole Nikole Hribara i Vukovina, Dječji vrtić Ciciban, a svi novi vrtići imaju energetski certifikat. Škola u Novom Čiču ima solarne panele, a plan je to napraviti i na drugim školama. Energetski je obnovljena i zgrada goričkih Srednjih škola u Velikoj Gorici – kazao je gradonačelnik Ačkar.

Kroz proces certifikacije prošlo je više od 1700 europskih gradova i općina. Julije Domac je istaknuo kako je Velika Gorica bila je jedan od najboljih hrvatskih sudionika te se vidi kako je sustav i pristup zelenoj energiji konstanta u ovom gradu.

 

Objava Velika Gorica dobila certifikat za provedbu europskih energetskih politika pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.