Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica dobiva proširenje doma zdravlja, novu zrakoplovnu školu i centar za ekološku poljoprivredu

[]

doma zdravlja

Županijska skupština Zagrebačke županije usvojila je Plan razvoja županije za period 2021.-2027. Riječ je o najvažnijem srednjoročnom aktu strateškog planiranja i budućeg razvoja Zagrebačke županije kojim se omogućuje priprema i provedba važnih projekata i mjera s ciljem daljnjeg razvoja. Vijećnici su u ponedjeljak izglasali i nekoliko važnih projekata koji će se graditi u Velikoj Gorici. Među njima su proširenje doma zdravlja, nova Zrakoplovna tehnička škola „Rudolf Perešin“, Centar za razvoj ekološke poljoprivrede i Interpretacijski centar arheološkog parka Andautonija.

Goričani već godinama traže dogradnju doma zdravlja i povećanje usluga što je napokon uvršteno i u Plan razvoja županije. Uz gorički dom zdravlja, proširuje se i onaj u Samoboru što će koštati 40 milijuna kuna, a sve bi trebalo biti gotovo u sljedećih pet godina. Radovi će se financirati sredstvima Zagrebačke županije, Velike Gorice i Samobora te europskim sredstvima.

Planira se izgradnja nove Zrakoplovne tehničke školu “Rudolf Perešin”, koja bi trebala imati i hangar i dvorane. Prije početka izgradnje potrebno je pronaći novi prostor za izgradnju, a projekt vrijedi 100 milijuna kuna. Radovi bi trebali početi sljedeće godine u lipnju i trajali bi do prosinca 2024. godine.

Centar za ekološku poljoprivredu bio bi smješten u Distributivnom centru za voće i povrće, a educirao bi proizvođača kroz različite edukacije o proizvodnji i primjeni novih tehnologija u ekološkoj poljoprivredi. Ovaj projekt je vrijedan 38,5 milijuna kuna, a Centar bi trebao biti završen 2027. godine.

U Interpretacijski centar arheološkog parka Andautonija planira se uložiti 38 milijuna kuna, a projekt bi se financirao europskim sredstvima.

U planu razvoja su još: Razvojni projekt Naftalan, Centar za gospodarenje otpadom „Zagreb“, Integrirani prometni sustav za Grad Zagreb, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju, Pametna sela i poljoprivreda i Županijski poduzetnički centar Vrbovec te Interpretacijski centar arheološkog parka Andautonija.

Također, u Planu razvoja sadržano je osam strateških projekata čija provedba nije u nadležnosti Zagrebačke županije, a radi se o: projektu izgradnje nove bolničke zgrade SB za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, obilaznici Volavja i Petrovine, gradnji ŽC Zaprešić-Bestovje s izgradnjom mosta preko rijeke Save, obilaznici grada Dugog Sela, novoj cesti Prigorje Brdovečko-Bobovica-Samobor s izgradnjom mosta preko rijeke Save, izgradnji tračničke veze Podsused-Sveta Nedjelja-Samobor-Bregana, Regionalnom centru za razvoj stočarstva Dubrava te izgradnji infrastrukture za širokopojasni pristup internetu.

Objava Velika Gorica dobiva proširenje doma zdravlja, novu zrakoplovnu školu i centar za ekološku poljoprivredu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.