Prijava

Vaša prijava

Od danas nagla promjena vremena: Nakon nekoliko dana u kratkim rukavima stiže kiša, niže temperature, a za vikend moguć i snijeg

[]

promjena vremena

I kad smo već pomislili da je proljeće napokon stiglo u naše krajeve dolazi nam – promjena vremena. Nakon kratkih rukava ponovno ćemo obući topliju odjeću, a sljedećih dana trebat će nam i kaputi.

Današnji dan bit će još koliko-toliko topao, ali stići će kiša. Pretežno oblačno uz povremenu kišu, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za šire zagrebačko i velikogoričko područje, uglavnom u drugom dijelu dana. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice na udare i jak, na okolnom gorju i olujan. Zbog jačih udara vjetra za naše je područje za današnji dan označen i žuti meteoalarm. Najjači udari mogli bi biti i iznad 65 kilometara na sat.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 u okolici do 10 u središtu grada, a najviša dnevna oko 17 °C. Ipak bit će to nekoliko stupnjeva manje nego u utorak kada je najviša temperatura u našem kraju preskočila 21 stupanj Celzijev.

Nakon današnjeg dana kiša će biti svakodnevna, a temperatura će padati, svaki dan za po nekoliko stupnjeva. Gotovo je sigurno da ovog vikenda neće biti ništa od proljetnog roštiljanja jer će dodatno zahladnjeti. Prema zasad dostupnim meteorološkim predviđanjima objavljenim na internetskoj stranici DHMZ-a u subotu nas čeka dodatna promjena vremena – temperature zraka padaju i najviše će doseći tek do tri ili četiri stupnja.

U subotu će kiša i dalje padati, ali bi se, zbog nižih temperatura, mogla pretvoriti i u snijeg. U nedjelju bi moglo biti i nešto malo snijega i kiše, a temperature će ipak porasti do sedam stupnjeva.

Promjena vremena, dakle, stiže. Nadamo se da niste spremili topliju odjeću u ormare i da još uvijek niste promijenili zimske gume na vozilima. Travanj bi, kako se čini, mogao početi u zimskom tonu… To nas više ne bi trebalo iznenaditi. Primjerice, lani je snijeg zatrpao prometnice u Hrvatskoj 13. travnja, bez zimske opreme nije se moglo krenuti na put. U Velikoj Gorici tog dana snijega nije bilo, ali je padala kiša i puhao jak vjetar.

Objava Od danas nagla promjena vremena: Nakon nekoliko dana u kratkim rukavima stiže kiša, niže temperature, a za vikend moguć i snijeg pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.