Prijava

Vaša prijava

Festival znanosti ove godine i u Velikoj Gorici: Organizirana su različita predavanja, radionice, vježbe, izložbe

[]

znanosti

Ove godine Velika Gorica prvi put se priključila velikoj manifestaciji – Festivalu znanosti i tako postala 20. grad u kojemu će se od 2. do 7. svibnja održavati različite aktivnosti s ciljem promocije znanosti.

Tema ovogodišnjeg festivala je ŽIVOT a interpretacija ove teme bit će kroz različite aktivnosti: izložbe, predavanja, radionice, vježbe i još mnoštvo drugih zanimljivih događanja. Ujedno je ova godina posebna jer je EU ovu godinu proglasila Europskom godinom mladih. Na taj način želi se ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Europska godina mladih pruža brojne prilike za učenje, dijeljenje vizije i susrete s drugima te sudjelovanje u aktivnostima u cijeloj Europi.

U obilježavanju Festivala znanosti sudjelovat će: Veleučilište Velika Gorica, Gimnazija Velika Gorica, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Ekonomska škola Velika Gorica, Srednja zrakoplovna škola, Muzej Turopolja te Turistička zajednica grada Velika Gorice.

Za Grad Veliku Goricu koordinator događanja je izv.prof.dr.sc. Sanja Kalambura.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Rađamo se znatiželjni, kao mala djeca se pitamo zašto je nebo plavo, a trava zelena, a kad odrastemo postajemo produktivni članovi zajednica. Čežnja za dodatnim znanjem i poticanje urođene znatiželje u svim dobima života je vrijedan cilj za koji se Festival znanosti zalaže. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

 

Objava Festival znanosti ove godine i u Velikoj Gorici: Organizirana su različita predavanja, radionice, vježbe, izložbe pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.