Prijava

Vaša prijava

Važna obavijest roditeljima predškolske djece: Uskoro počinju prijave za upis u dječje vrtiće

[]

upis

Iz Grada Velike Gorice najavili su početak prijava za upis u dječje vrtiće. Prijave za upis provodit će se od 12. do 20. svibnja preko aplikacije „e-Upisi“ na poveznici https://e-upisi.hr/ Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Aplikacija je na nacionalnoj razini dostupna na portalu e-Građani te omogućava dohvat podataka o kojima evidenciju vode tijela javne vlasti.

– Pozivamo roditelje i skrbnike koji ove godine namjeravaju podnijeti prijavu za upis djeteta u dječji vrtić da, ukoliko već nisu, aktiviraju uslugu e-Građani te izvrše provjeru svojih podataka i podataka o djetetu budući da se za izmjenu podataka koje aplikacija povlači iz sustava potrebno obratiti isključivo nadležnoj instituciji (matičnom uredu, MUP-u, HZMO-u).

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je važeća vjerodajnica u sustavu e-Građani sigurnosne razine 2. Dovoljno je da jedan roditelj ima važeću vjerodajnicu u sustavu e-Građani – pojašnjavaju iz gradske uprave.

Lokacije i programe dostupne za upis možete provjeriti na mrežnim stranicama odabranog vrtića gdje će također biti dostupne detaljne upute za prijavu djeteta.

U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.

 

Objava Važna obavijest roditeljima predškolske djece: Uskoro počinju prijave za upis u dječje vrtiće pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.