Prijava

Vaša prijava

Nacionalni dan hitne medicinske pomoći obilježen i u našem gradu

[]

Posljednjeg dana travnja obilježava se Nacionalni dan hitne medicinske pomoći, službe koja nikad ne spava i koja je uvijek spremna spašavati ljudske živote. Oko četiri tisuće zaposlenika HMS-a danas slavi svoj dan u brojnim gradovima diljem Lijepe naše. Na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta i naši su sugrađani mogli saznati nešto više o njihovoj službi.

– Pojašnjavamo našim sugrađanima kako pravilno nazvati hitnu pomoć, koje su informacije potrebne našim kolegama dispečerima kako bi shvatili o kakvoj je situaciji riječ i poslali pomoć na pravu adresu. Pripremili smo i određene edukativne letke, a imamo i lutku na kojoj pokazujemo kako pravilno izvršiti reanimaciju. Upoznajemo ljude i kako koristiti defibrilatore kojih u našem gradu imamo na dvije lokacije, u tržnom centru i zgradi gradske uprave. Zadovoljni smo odazivom naših sugrađana, a posebno nas veseli kad nam se pridruže ovi najmlađi – s veseljem je izjavila Marina Golub, pomoćnica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Djelatnike hitne pozdravio je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, izrazivši zahvalnost tim plemenitim ljudima čija predanost poslu i entuzijazam uistinu život znače, a podršku im je pružila i Ksenija Čuljak, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Zagrebačke županije.

hitne

Objava Nacionalni dan hitne medicinske pomoći obilježen i u našem gradu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.