Prijava

Vaša prijava

Stiglo toplo i sunčano vrijeme: Od ponedjeljka Toplana gasi grijanje u Velikoj Gorici

[]

grijanje

S obzirom na povoljne vremenske uvjete, HEP-Toplinarstvo će u ponedjeljak, 9. svibnja započeti s podešavanjem automatske regulacije u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevnu sezonu 2021./2022. za približno 130.000 krajnjih kupaca u gradovima Velikoj Gorici, Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću.

Za podešavanje automatske regulacije u svim toplinskim podstanicama potreban je određeni vremenski period, a nakon toga HEP-Toplinarstvo započinje s radovima na toplinskim sustavima.

S ciljem povećanja sigurnosti i pouzdanosti isporuke toplinske energije, HEP-Toplinarstvo u razdoblju izvan ogrjevne sezone planira provesti revitalizaciju približno trideset kilometara postojeće vrelovodne trase te izgradnju oko četiri kilometra nove trase, objavili su iz tvrtke.

Krajnji kupci u razdoblju izvan ogrjevne sezone, odnosno do početka rujna 2022., imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima.

Prije izvođenja radova trebaju se obratiti ovlaštenom predstavniku suvlasnika ili upravitelju zgrade, kako bi se osiguralo pražnjenje pogonske vode iz sustava zgrade.

Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama grijanja, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su svi radovi uspješno završeni i da je sustav grijanja u zgradi spreman za prihvat toplinske energije.

Ogrjevna sezona 2022./2023. započet će u skladu s vremenskim uvjetima, a najranije 15. rujna 2022.

Objava Stiglo toplo i sunčano vrijeme: Od ponedjeljka Toplana gasi grijanje u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Na Udarniku podjela bodova