Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica na dva dana okupila više od 300 zaljubljenika društvenih igara svih generacija

[]

igara

Velikogorička udruga Talus organizirala je promociju modernih misaonih društvenih igara pod nazivom “Grand Prix Velika Gorica“. U prostoru OŠ Eugena Kumičića igralo se preko 200 različitih modernih društvenih igara, sve s ciljem njihovog približavanja široj populaciji. Jer, kako ističe Željko Nagy iz udruge Talus, igre ovog tipa nisu rezervirane isključivo za djecu.

– Ovo je prvi i jedinstveni događaj ovakvog tipa u našem gradu. Naš je cilj da postane tradicionalan i raste iz godine u godinu. Igre ovakvog tipa namijenjene su svim generacijama jer osim igre i zabave sadrže i edukativnu komponentu – naglasio je Nagy.

Prvog dana održan je Yu-Gi-Oh Spring turnir, a drugog dana igrao se Warhammer 40k turnir. Usporedo s tim turnirima, tijekom oba dana održavali su se i Magic the Gathering turniri.

igara

– Turniri se igraju pojedinačno. Kroz natjecateljski dio prošlo je nešto više od 300 igrača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Austrije, Češke i Poljske te nešto više od 200 posjetitelja van turnirskog dijela. Želim posebno zahvaliti Ivanu Buri na pomoći oko organizacije ovog događaja te prodavaonicama Carta Magica i Magic Omens na samoj realizaciji. Želim zahvaliti i sponzorima Dragon Shield i Ultra pro na sponzorstvu s čime je ovaj turnir podignut na znatno višu razinu. Osigurali smo natjecateljima da uz prijavu dobiju i poklon kao mali znak pažnje te tombolu s vrijednim nagradama.

Želim zahvaliti i Robertu Noskovu aka Bowman TCG koji je sa svojom kolekcijom osigurao igračima prodaju i otkup svih karata za igru. Također želim zahvaliti i ravnateljici Osnovne škole Eugena Kumičića Snježani Ruklić, koja je prepoznala potencijal ovakvoga događaja te nam ustupila prostor škole. Na kraju želim zahvaliti svim igračima i posjetiteljima što su prepoznali i oplemenili prvi Grand Prix Velika Gorica – s ponosom je istaknuo Nagy.

igara

Posebno veliku pozornost igrača i posjetitelja privukao je Warhammer 40k turnir, koji je okupio 16 igrača. Warhammer se sastoji od nekoliko sličnih igara, a inačica 40k najpopularnija je igra koju i igrači uglavnom preferiraju.

– Igra se pojedinačno, jedan igrač protiv drugog, a pobjednik odlazi u daljnji dio ždrijeba sve do finala. Svaki je stol različit, a sreća i taktika presudne su za pobjedu – istaknuo je Tomislav Turić iz udruge Talus, zadužen za organizaciju i realizaciju ovog dijela turnira.

igara

Nakon dva dana turnira trebala se podvući crta te proglasiti najuspješnije natjecatelje. U Magic the Gathering Sealed formatu najuspješniji su bili Slovenac Davor Detečnik i naš Tin Mihael Capar. Na istom turniru, ali u Modern formatu, titulom najuspješnijih okitili su se naš sunarodnjak Živko Kondić te Rajko Nedić iz Srbije. Treće mjesto u Yu-Gi-Oh Regionals turniru osvojio je Sandro Kišur, drugi je bio Renato Smijulj, dok se titulom najboljeg okitio Dino Zorić. Najuspješniji u Warhammer 40k turniru bili su Luka Dragičević, Filip Beronja i Marko Milijanović.

igara

Ako vas je ovaj događaj zainteresirao za društvene igre, pridružite se udruzi Talus i saznajte sve relevantne informacije iz prve ruke. Udruga Talus djeluje već pet godina i okuplja ljude koji slobodno vrijeme žele provesti vježbajući sive stanice na zabavan i zanimljiv način. Posjeduju kolekciju s više od 300 društvenih igara te pozivaju sve Velikogoričane da im se pridruže i upoznaju ovaj uistinu jedinstven i čaroban svijet.

igara

igara

Objava Velika Gorica na dva dana okupila više od 300 zaljubljenika društvenih igara svih generacija pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.