Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici održan kongres „Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha“

[]

kongres

Drugi kongres „Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha“ održan je u nedjelju u Velikoj Gorici. Kongres je u prvom redu bio namijenjen djelatnicima zdravstvenih ustanova, poliklinika, wellness centara, kao i frizerima, kozmetičarima, pedikerima, nail artistima, make-up stručnjacima te svim tvrtkama i obrtnicima koji se bave zdravljem i turizmom.

Iako je bio najavljen veliki broj gostiju, čini se da je vikend prvopričesnika i krizmanika uvelike utjecao na odaziv organizatora. Priznao je to i sam gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je i sam nakratko napustio obiteljsku proslavu kako bi pozdravio ovaj skup.

– Zdravlje i ljepota nerazdvojivi su pojmovi jer nema ljepote bez zdravlja. Posebno je to važno u vremenu u kojem živimo kad smo izloženi brojnim netočnim informacijama ili poluinformacijama kojima možemo naštetiti našem zdravlju. Što se malog i srednjeg poduzetništva tiče kojima su teme s ovog kongresa i namijenjene, ono čini preko 90 posto ukupnog gospodarstva u Velikoj Gorici. Svake godine nizom subvencija potičemo razvoj mikro i malog poduzetništva, ali i pomažemo im da opstanu, posebno u posljednje dvije pandemijske godine. Subvencije su usmjerene i na deficitarna zanimanja, proizvodne djelatnosti te mlade poduzetnike koji su tek krenuli u posao. Sada smo fokusirani na pomoć poduzetnicima zbog skoka cijene energenata – istaknuo je Ačkar.

Osim gradonačelnika Ačkara, u ime Grada kongresu je nazočio i Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

Skup je pozdravio i Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Kongres je okupio sudionike koji su u kratkim izlaganjima predstavili projekte i teme koje imaju svrhu očuvanja i poboljšanja zdravlja, tim više što virus korone i dalje predstavlja realnu prijetnju.

Tako su svoje teme predstavile ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba-Bujević, savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu dr.sc. Anka Jurišić-Kvesić, profesorica dermatologije u Obrtničkoj školi za osobne usluge dr. Branka Grabar, profesorica kemije u istoj školi Ana Tolp te Dubravka Orlić-Bašlin iz Vodnjana.

Izlaganja su bila vrlo zanimljiva i prava je šteta što nije bilo više publike kako bi se nove ideje i projekti prezentirali širem krugu ljudi.

Kongres je organizirala tvrtka Shapeit iz Zagreba, a pokrovitelj je bio Grad Velika Gorica.

kongres

 

 

Objava U Velikoj Gorici održan kongres „Zdravlje i ljepota – siguran put do uspjeha“ pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.