Prijava

Vaša prijava

Velikoj Gorici dodijeljeno 533 tisuće eura za postavljanje solarnih elektrana na javne zgrade

[]

elektrana

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo je u utorak Velikoj Gorici ugovor o sufinanciranju postavljanja solarnih elektrana vrijedan 533 tisuće eura za projekt „Velika Gorica solarni grad – odbrojavanje“.

– Ukupna vrijednost projekta iznosi 654 tisuće eura i sufinancira je bespovratnim europskim sredstvima s 81 posto.

Sunčane elektrane bit će postavljene na 22 javne zgrade na administrativnom području Velike Gorice i to na osnovnim školama, dječjim vrtićima, društvenim domovima i sportskim objektima – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Inicijativa za postavljanje sunčanih elektrana na krovovima javnih objekata u Velikoj  Gorici započela je izradom aplikacije „Velika Gorica – solarni grad“ u sklopu projekta „Solarno mapiranje Velike Gorice“.

Nakon provedenih analiza u veljači 2021. puštena je u rad prva elektrana za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe na krovu osnovne škole u Novom Čiču.

elektrana

Objava Velikoj Gorici dodijeljeno 533 tisuće eura za postavljanje solarnih elektrana na javne zgrade pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.