Prijava

Vaša prijava

Potres na Banovini ponovno uznemirio građane: Snažno je zatreslo magnitudom 3.2 prema Richteru

[]

potres

Novi snažniji potres na Banovini ponovno je vratio uznemirenost među stanovnike tog dijela naše zemlje, ali i na širem području središnje Hrvatske. O potresu je izvijestila Seizmološka služba Hrvatske.

“Večeras, 3. 6. 2022. u 23 sata i 7 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres magnitude M=3.2 kod Petrinje. Intenzitet u epicentru iznosio je IV stupnja EMS“, navodi se u obavijesti Seizmološke službe.

Isto je potvrdio i EMSC servis na kojem su se oglasili brojni građani koji su osjetili to podrhtavanje tla. Reagiralo je gotovo 300 ljudi.

Tutnjalo kao grmljavina i odjednom bum i zatresli se kreveti – napisao je netko iz Siska, a druga osoba iz istog grada je dodala:

– Grmljavina, cijela zgrada i namjestaj se stresao. Tocno se je culo kako dolazi.

Potres se osjetio i u Velikoj Gorici i Zagrebu. Nekim Zagrepčanima su padale i slike sa zidova. Sve je to ponovno probudilo svojevrsni PTSP koji je u stanovništvu našeg dijela Hrvatske ostao nakon snažnog potresa u Zagrebu u ožujku 2020. godine, a pogotovo nakon onog razornog na Banovnini s kraja te godine i čitavog niza podrhvatanja tla koji su se osjetili poslije.

Objava Potres na Banovini ponovno uznemirio građane: Snažno je zatreslo magnitudom 3.2 prema Richteru pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


„Knjižna booka” u NSK