Prijava

Vaša prijava

Upaljen meteoalarm, stiže nagla promjena vremena: Na našem području opet moguće grmljavinsko nevrijeme

[]

meteoalarm

Upaljen je meteoalarm za šire zagrebačko i velikogoričko područje. Upozorenje se odnosi na danas, a posebno je izraženo za sutra. Za nedjelju je upaljen žuti meteoalarm (znači da je vrijeme potencijalno opasno) koji se odnosi na period nakon 18 sati.

Evo upozorenja za naše područje za nedjelju:

Mjestimice mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito u sjevernijim područjima vjerojatnost grmljavine veća je od 60%. BUDITE NA OPREZU zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Ovo je narančasti meteoalarm (označava opasno vrijeme) za ponedjeljak:

Lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine veća je od 80%. BUDITE SPREMNI na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Posljednjih desetak dana upozorenja meteorologa na opasno vrijeme su učestala. Podsjetimo, prije nekoliko dana jaka tuča, koje je na nekim mjestima napadalo i 70 centimetara, uništila je sve poljoprivredne usjeve u Zagorju uz granicu sa Slovenijom, a krajem svibnja nastadala je Podravina dok je na sisačkom području zabilježena pijavica.

 

 

Objava Upaljen meteoalarm, stiže nagla promjena vremena: Na našem području opet moguće grmljavinsko nevrijeme pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva