Prijava

Vaša prijava

Kod Pivnice u Velikoj Gorici mladi vozač prošao kroz crveno svjetlo na semaforu: Sud ga dobro opalio po džepu

[]

mladi

Prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu na križanju goričkog Trga kralja Petra Krešimira IV i Sisačke ulice, koštao je 25-godišnjeg vozača 1500 kuna. Prekršaj se dogodio 28. travnja ove godine u 21,40 sati kada je mladi  vozač vozio Peugeot kolnikom Trga Kralja Petra Krešimira IV te dolaskom do raskrižja sa Sisačkom ulicom, prošao kroz raskrižje, odnosno skrenuo u desno za vrijeme dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo –  navodi se u presudi goričkog Općinskog suda. Vozač je time počinio prekršaj iz članka 59. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Mladi vozač dužan je novčanu kaznu platiti u roku od dva mjeseca po primitku presude pod prijetnjom prisilne naplate. Dužan je također nadoknaditi trošak prekršajnog postupka u paušalnom iznosu od 200 kuna.

Vozač je priznao da je počinio prometni prekršaj pravdajući se da se radilo o trenutku nepažnje, te da nikoga nije oštetio u prometu. Obećao je da takve prekršaje više neće raditi te zamolio sud da mu ublaži kaznu i da mu ne oduzima vozačku dozvolu koja mu je neophodna za posao jer radi kao dostavljač.

Sud ga je proglasio krivim, a kao olakotne okolnosti uzeo je njegovo priznanje, izraženo žaljenje te osobne i imovne prilike, dok je otegotnim cijenio raniju osuđivanost, smatrajući da će se istom postići svrha kažnjavanja te da je izrečena kazna primjerena stupnju krivnje i opasnosti prekršaja.

Inače, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da se prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu kažnjava novčanom kaznom od 3.000 do 7.000 kuna.

Objava Kod Pivnice u Velikoj Gorici mladi vozač prošao kroz crveno svjetlo na semaforu: Sud ga dobro opalio po džepu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Obilježen Dan državnosti