Prijava

Vaša prijava

Još se ne zna tko će graditi gorički pročistač: Opet odgođena objava rezultata natječaja

[]

pročistač

Iako je bilo najavljeno da će do 12. lipnja biti objavljeni rezultati natječaja za odabir izvođača radova za gorički pročistač to se nije dogodilo. U nedjelju je VG Vodoopskrba u Oglasniku javne nabavile objavila kratku informaciju da se na temelju utvrđenih činjenica i okolnosti rok za donošenje odluke produžava do 30. lipnja.

Podsjetimo, ponude su otvorene prije pet mjeseci, a odluka je trebala biti donesena do 11. svibnja, ali je produžena za mjesec dana. U današnjoj obavijesti nije naveden razlog zašto im je potrebno još dodatnih 18 dana da bi donijeli odluku.

VG Vodoopskrba natječaj je raspisala u srpnju prošle godine, plan je bio da se ponude otvore 1. rujna, ali je Elektrocentar Petek uložio žalbu na dokumentaciju pa je sve zaustavljeno. Nije to bila jedina žalba, cijeli proces se razvukao upravo zbog različitih žalbi koje su obično pristizale pred sam završetak natječaja.

Procijenjena vrijednost radova u javnom pozivu bila je 97.365.000,00 milijuna kuna bez PDV-a. Strabag je ponudio cijenu od 163,19 milijuna kuna, Elektrocentar Petek 134,3 milijuna kuna, a Riko je poslao ponudu od 209,2 milijuna kuna bez PDV.

Početkom travnja VG Vodoopskrba zatražila je od Hrvatskih voda povećanje vrijednosti projekta jer pristigle ponude su daleko veće od procijenjene vrijednosti radova. Čeka li možda VG Vodopskrba odgovor od nadležnih tijela, možda ćemo saznati uskoro.

 

Objava Još se ne zna tko će graditi gorički pročistač: Opet odgođena objava rezultata natječaja pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.