Prijava

Vaša prijava

U Veliku Goricu stigli Boltovi romobili: Prvih mjesec dana vožnja po promotivnim cijenama

[]

romobili

Velika Gorica se od danas pridružila društvu 200 svjetskih gradova u kojima djeluje mreža održivog načina prijevoza preko električnih romobila. Grad Velika Gorica i vodeća europska platforma za pružanje prijevoza na zahtjev Bolt predstavili su pilot-projekt najma prepoznatljivih zelenih električnih romobila. Velikogoričanima će tako biti dostupno 200 romobila, raspoređenih na 14 gradskih lokacija: Robna kuća, Tržni centar, Pučko otvoreno učilište, Muzej Turopolja, autobusni kolodvor, Trg Stjepana Radića, Zagrebačka ulica, Pleso, Gimnazija Velika Gorica, Ulica Alojzija Stepinca, željeznički kolodvor, Gradski bazen te Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Ivan Begović, country menadžer za mikromobilnost za Bolt Hrvatske i Slovenije, izrazio je zadovoljstvo što je Velika Gorica prepoznala vrijednost ovog projekta, kao prvi i najveći grad u Zagrebačkoj županiji.

– Već osam godina u fokusu nam je misija da prijevoz u urbanim sredinama učinimo održivijim, ekonomičnijim i ekološki prihvatljivim. Sretni smo što je Velika Gorica prepoznala prednosti e-romobila i na taj način postaje predvodnik županije po pitanju mikromobilnosti – izjavio je Begović, napomenuvši da je naš grad osmo urbano središte u Hrvatskoj koje se uključilo u ovaj projekt.

romobili
Gradoančelnik ačkar apelirao je na oprez tijekom vožnje romobilom

Veselje realizacijom projekta istaknuo je i gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je u društvu zamjenika Nevena Karasa, predsjednika Gradskog vijeća Darka Bekića te pročelnika Upravnog odjela za promet Dubravka Katulića poželio dobrodošlicu Boltu i njihovim prepoznatljivim električnim romobilima u naš grad.

– Riječ je o još jednom sadržaju koji podiže kvalitetu življenja i mogućnosti prometovanja u našem gradu. Treba naglasiti da se radi o ekološki prihvatljivom obliku prijevoza koji će biti kvalitetna nadopuna već postojećim oblicima javnog prijevoza. Pozivam sve buduće korisnike na maksimalan oprez prilikom korištenja romobila, posebno u blizini vrtića, škola i dječjih igrališta – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Za korištenje romobila potrebno je na pametni telefon skinuti Boltovu aplikaciju. Romobil se otključava skeniranjem QR koda na upravljaču i pritisnuti ikonicu za početak vožnje. Potrebno se lagano odgurnuti i romobil će započeti vožnju. Nakon završetka vožnje na aplikaciji se pritisne adekvatna ikonica i romobil se ostavi na mjestu na kojem ne smeta drugim sudionicima u prometu. Plaćanje vožnje se također odvija preko aplikacije koju je prethodno potrebno nadopuniti željenom svotom novca.

Boltov romobil isprobao je i predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić

Prvih mjesec dana cijene će biti promotivne. Tako će otključavanje romobila biti besplatno, a minuta vožnje koštat će 75 lipa, umjesto 1,10 kuna kolika je tržišna cijena.

Boltova aplikacija nudi niz informatičkih alata koji će korisnicima pomoći oko svih pitanja i nedoumica, kao i praktičnih savjeta povezanih sa sigurnošću vožnje i pravilnog odlaganja romobila. Romobile će svakodnevno pratiti i Boltovi zaposlenici koji će otklanjati sve eventualne poteškoće, po potrebi mijenjati baterije te vraćati ostavljene romobile na početne lokacije.

Nadamo se da će ovaj projekt zaživjeti na zadovoljstvo svih Velikogoričana, ali ono što je najvažnije i što je gradonačelnik Ačkar nekoliko puta naglasio, oprez i sigurnost moraju biti na prvom mjestu.

Objava U Veliku Goricu stigli Boltovi romobili: Prvih mjesec dana vožnja po promotivnim cijenama pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.


Eko radionica u 4.e