Prijava

Vaša prijava

U naše krajeve ponovno stižu visoke temperature zraka: Danas 30 stupnjeva Celzijevih, a sutra nas očekuje i 33

[]

stupnjeva

Promjenjivo vrijeme obilježilo je protekle dane na našem području. Izmjenjivali su se oblaci s kišom i sunce, a najviše dnevne temperature nisu prelazile 25 stupnjeva Celzijevih.

Nedjelja bi trebala biti sunčanija, a temperatura će, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, doći do 30 stupnjeva. No, sljedeći tjedan mogao bi nas zadesiti i prvi ovogodišnji toplinski val.

Već sutra najviše dnevne temperature trebale bi u našim krajevima doći do vrućih 33 stupnjeva Celzijevih. U utorak, pak, trebale bi se temperature spustiti malo ispod 30 uz prolazno nevrijeme s kišom i grmljavinom, da bi se u srijedu i četvrtak ponovno povećale. Kako prognoze sada izgledaju u srijedu bi mogle doći do 30, a u četvrtak stupanj-dva više.

U petak bi nas ponovno moglo grijati 33 stupnja, a u subotu čak 35.

Stoga svi trebaju imati na umu opasnosti od tako visokih temperatura, moguće dehidracije, sunčanice, ali i vrlo visokog UV indeksa. Po tako visokim temperaturama treba izbjegavati boravak na suncu ako je to ikako moguće, treba piti puno vode i zaštititi kožu se kremama, a glavu kapama i šeširima.

Podsjetimo, prije dvadestak dana DHMZ objavio je veliku prognozu za ljeto. Tada su istaknuli da nas ovog ljeta čekaju velike vrućine, toplinski valovi i sušna razdoblja.

Objava U naše krajeve ponovno stižu visoke temperature zraka: Danas 30 stupnjeva Celzijevih, a sutra nas očekuje i 33 pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.