Prijava

Vaša prijava

Goričke večeri: Ne propustite koncert etno sastava Ezerki & 7/8 u Parku Franje Tuđmana

[]

ezerki

U najljepšim makedonskim pjesmama možete uživati u ponedjeljak od 20.30 sati u Parku Franje Tuđmana gdje će nastupiti zbor Ezerki & 7/8.

Ezerki (žene s jezera) & 7/8 (sedum osmini) su etno-sastav koji djeluje pod okriljem hrvatsko-makedonskog društva u Zagrebu. Ezerki & 7/8 , u gotovo nepromijenjenom sastavu, djeluju već 20 godina, a riječ je o ljudima koji su hrvatski državljani, stalno nastanjeni u Zagrebu. Neki su od njih rođeni Makedonci, a neke s Makedonijom ne vezuje „ništa više“ od onih malih stvari koje, u stvari, i čine život.

Zbor Ezerki čini 15-ak vokalistica koje pjevaju troglasno, a neke imaju i zapažene solističke točke. Voditeljica je Darka Kragović, unuka poznatog hrvatskog maestra Miljenka Prohaske. Orkestar 7/8 je skupina virtouznih glazbenika, predvođena violinistom Brunom Urlićem, koji je aranžer i producent cjelokupnog opusa Ezerki & 7/8.

Zajedno izvode program sastavljen od poznatih makedonskih narodnih pjesama, kao što su „Eleno kerko“, „Jovano Jovanke“, „Makedonsko devojče“ i mnoge druge, te bravuroznih ora (narodnih kola) „Kalajđisko“, „Komitsko“, „Kasapsko“… Koncerti obiluju ritmom i pozitivnom energijom, a publika rado sudjeluje u njima aplauzom i raznim zvukovima u intrigantnim nepravilnim ritmovima.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

 

 

Objava Goričke večeri: Ne propustite koncert etno sastava Ezerki & 7/8 u Parku Franje Tuđmana pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.