Prijava

Vaša prijava

U Velikoj Gorici održana edukacija kako kreativne industrije mogu pomoći u turizmu

[]

kreativne

Znate li točno kako trebate komunicirati s filmskim ekipama, kako „prodati“ svoje lokacije, kako od lokacije za snimanje filma napraviti turističku atrakciju, kako napraviti dobar turistički film, kako i kada započeti sa pripremama, a kada sa snimanjima, koje formate koristiti?

Odgovor na ova i druga pitanja Turistička zajednica Zagrebačke županije u suradnji s BALDUČI FILM d.o.o. i Hrvatskom turističkom zajednicom pripremila je u sklopu edukacije koja se organizirala za sustav lokalnih turističkih zajednica na temu filmskog turizma i izrade turističkih filmova.

– Radi se o projektu edukacije koji se odvija u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a kojom se želi potaknuti veći angažman svih turističkih zajednica u promociji filmskog turizma, kako obilježiti lokacije na kojima su se snimili značajniji domaći i strani filmovi, te na taj način donijeti dodatnu promociju lokalnim zajednicama – izjavila je Spomenka Saraga direktorica BALDUČI FILM d.o.o. Saraga je kazala kako će predstaviti i nove trendove u izradi turističkih filmova, odnosno kako napraviti dobar promotivni film i kako isti dodatno promovirati kroz učešće na festivalima turističkog filma.

kreativne
Foto: TZ Zagrebačke županije

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović posebno je naglasila kako film kao dio kreativne industrije služi kao snažno promotivno sredstvo putem kojega promičemo naše vrijednosti, kulturu, tradiciju, prirodne ljepote te sve ono najbolje od naše županije.

– Moram naglasiti kako dobar film predstavlja izvrstan način postizanja konkurentnosti destinacije na nacionalnom te svjetskom tržištu i današnja edukacija namijenjena je sustavu turističkih zajednica Zagrebačke županije kako bi podigli razinu i postavili smjernice u radu cjelokupnog  sustava – kazala je Alilović.

Grad Velika Gorica uvijek je izvrstan domaćin, a gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar istaknuo je kako turisti imaju mogućnost uz pomoć filma unaprijed vidjeti i upoznati se s većinom onoga što mogu susresti na destinacijama.

– Zahvaljujući tome destinacija se svjesno veže uz film kojem je zadatak na najbolji način predstavljati pojedinu turističku destinaciju te nam je drago što je Grad Velika Gorica domaćin edukacije – rekao je Ačkar.

Objava U Velikoj Gorici održana edukacija kako kreativne industrije mogu pomoći u turizmu pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.