Prijava

Vaša prijava

Završen 21. Međunarodni festival folklora: Goričani uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

[]

festival

Protekli je vikend u našem gradu bio u znaku folklora. Dvodnevna manifestacija Međunarodni festival folklora završila je u nedjelju navečer natjecateljskim programom. Na bini u Parku dr. Franje Tuđmana svoje je umijeće pokazalo pet folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava. Program su otvorili domaćini, FA Turopolje, koji nisu sudjelovali u natjecateljskom programu, a pred mnogobrojnom publikom zaplesali su linđo.

Za naklonost stručnog žirija i publike borili su se KUD Baščaršija iz Sarajeva, FA Horo iz Sofije, Ansambl Zabok, Ansambl Bajram Curri iz Prištine te KUD Taše Miloševski iz Resena pored Ohrida. Ljepota narodnih nošnji, plesa i pokreta te tradicijska glazba oduševila je uistinu brojnu publiku. Dok je stručni žiri odlučivao i vrednovao nastupe, plesni program su zatvorili domaćini prikazom starih svadbenih običaja iz Lukinić Brda.

Svi sudionici ovogodišnje priredbe dobili su zahvalnicu, a domaćin FA Turopolje i posebnu nagradu za uspješnu organizaciju. Ukupno je dodijeljeno još sedam nagrada, prema specifičnim kriterijima i kategorijama. Nagradu za opći scenski dojam osvojili su folkloraši KUD-a Baščaršija. Gosti iz Bugarske zaslužili su nagrade u dvije kategorije – za najbolju koreografiju i najbolju tehničku izvedbu.

Dvije su nagrade osvojili i članovi KUD-a Taše Miloševski – za najbolju vokalnu te glazbenu izvedbu. Najbolje kostime, prema mišljenju žirija, imali su članovi Ansambla Bajram Curri, dok su Zabočani osvojili nagradu za izvornost.

Nagrade je voditeljima ansambala i KUD-ova predao prvi čovjek Gradskog vijeća Velike Gorice Darko Bekić, uz zahvalu svim sudionicima i nadu da se vidimo i sljedeće godine.

festival

festival

festival

Objava Završen 21. Međunarodni festival folklora: Goričani uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.