Prijava

Vaša prijava

Lakše do pacijenata: Patronažna služba u Velikoj Gorici dobila dva nova vozila

[]

patronažna

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 10 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti 916.900 kuna. Ključeve triju vozila za ispostavu u Zaprešiću, po dva za ispostave u Samoboru, Velikoj Gorici i Jastrebarskom te jednog vozila za ispostavu u Vrbovcu uručio je u Zaprešiću župan Stjepan Kožić.

– Obnavljanje voznog parka naših ispostava Doma zdravlja jedna je od dužnosti koja se u Zagrebačkoj županiji besprijekorno izvršava jer time osiguravamo kvalitetniju dostupnost zdravstvene zaštite našim sugrađanima – posebice onim starijim i bolesnim – rekao je Kožić dodavši kako su od 2018. godine do danas za potrebe patronaže nabavljena 53 nova automobila.

patronažna
Foto: Zagrebačka županija

– Patronažna služba predstavlja sponu između naših žitelja u njihovim domovima i liječnika u domovima zdravlja. Stoga koristim priliku da se zahvalim svim djelatnicima Doma zdravlja na predanom radu posebice u ovim i dalje izazovnim covid vremenima – istaknuo je Kožić.

Večeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije istaknuo je kako se svake godine za patronažu nabavlja desetak novih vozila.

– Do prije tri godine mi nismo imali kućnu njegu, no kako je ona privatnim liječnicima bila neisplativa, oni su polako zatvarali svoje ustanove, a Dom zdravlja je preuzeo brigu za ljude kojima je potrebna kućna njega – rekao je Bergman dodavši kako su nova vozila „ordinacija na kotačima“ za patronažne sestre.

Primopredaji vozila u Zaprešići prisustvovao je i gradonačelnik toga grada Željko Turk zahvalivši Zagrebačkoj županiji na novim vozilima kao i na svim ulaganjima u zaprešićku ispostavu, posebice u njenu kompletnu energetsku obnovu, priopćili su iz županije.

Foto: Zagrebačka županija

Objava Lakše do pacijenata: Patronažna služba u Velikoj Gorici dobila dva nova vozila pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.