Prijava

Vaša prijava

Slobodna radna mjesta u Velikoj Gorici na burzi HZZ-a: Na aerodromu traže 50 radnica i radnika zbog povećanog opsega posla

[]

referenta

Da u Hrvatskoj nedostaje radnika vidljivo je i po oglasima za posao na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje (HZZ). Iako se nalazimo usred ljeta trenutačno je više od 14.000 slobodnih radnih mjesta u nešto više od aktivnih oglasa na burzi HZZ-a. Broj nezaposelnih u Hrvatskoj trenutačno je nešto manji od 110.000.

Što se pak tiče Velike Gorica na HZZ-u je 58 oglasa kojim se traže 153 radnika za rad na području našeg grada. Usporedimo to sa stanjem od prije pola godine, kada su se pripremale tvrtke za proljetno-ljetnu sezonu i očekivano veći obim poslova – u veljači bilo je otvoreno 105 oglasa kojim se tražilo 256 radnica i radnika na području Velike Gorice.

I tada kao i danas najviše slobodnih radnih mjesta je na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb, popularnom aerodromu. Sada je otvoreno 50 radnih mjesta za čistače/čistačice (10), transportne radnike/ice (10), radnike/ice u skladištu (10), radnike/ice na poslovima putničkog servisa (10) i referenata za putničke usluge (10). Radni odnos bit će na određeno vrijeme za sva otvorena radna mjesta budući se, kako se navodi u oglasima, radi o povećanom opsegu posla.

Veći broj djelatnika i djelatnica traže i u Dječjem vrtiću Velika Gorica. Taj vrtić traži ukupno 12 ljudi, najviše odgojiteljica ili odgojitelja (5), dvije osobe za njegu, skrb i pratnju, po jednu kuharicu i pomoćnu kuharicu, nekoliko spremačica i jednog stručnjaka ili stručnjakinju zaštite na radu.

Posla ima i u Hrvatskoj pošti u Velikoj Gorici.

Objava Slobodna radna mjesta u Velikoj Gorici na burzi HZZ-a: Na aerodromu traže 50 radnica i radnika zbog povećanog opsega posla pojavila se prvi puta na Gorica.info: Najnovije vijesti, analize i informacije.